11 mei 2024
Thumbnail voor Sandra Vestjens (TUI at Home) brengt tickets langs op de fiets: ‘Werk met aangename combineren’

Sandra Vestjens (TUI at Home) brengt tickets langs op de fiets: ‘Werk met aangename combineren’

HORST - Duurzaamheid is een belangrijk begrip in de reisindustrie. Op verschillende manieren kan men daar rekening mee houden. Ook Sandra Vestjens, ZRA bij TUI at Home, draagt haar steentje hierin bij. Om haar CO2-footprint te verkleinen brengt zij tickets voor klanten persoonlijk langs op de fiets. Reisbizz.nl sprak met Sandra over dit sportieve initiatief.


Een fanatieke fietser is Sandra naar eigen zeggen niet, maar toch heeft ze al heel wat kilometers in de benen zitten. “Twee jaar geleden ontmoette ik mijn vriend en hij is een fietser. Hij heeft mij op de fiets geholpen en inmiddels maak ik vaker een rondje om de tickets persoonlijk bij mijn klanten langs te brengen. Het mooie weer en de hoge benzineprijzen werken daar natuurlijk ook aan mee.” Afgelopen weekend maakte Sandra een rondje van 45 km om bij drie klanten langs te gaan. “Ze weten dan ook meteen wie er voor ze staat. Ik fiets dan in een TUI-tenue en daar wordt heel erg leuk op gereageerd.”

Niet alle klanten van Sandra komen in aanmerking voor een persoonlijk bezoekje op de fiets. “Ik heb ook klanten in Rotterdam en Haarlem, vanuit Limburg is dat me te ver. Aan de hand van mijn agenda kijk ik wat mogelijk is, maar klanten binnen een straal van 25 km  probeer ik wel op de fiets als dat uitkomt.” Ook niet alle klanten willen een persoonlijk bezoek. “Ik werk nu acht jaar als ZRA en in het begin bracht ik alles langs bij de klant. Tegenwoordig vraag ik, ook door de pandemie, of ze de tickets per post, per mail of persoonlijk willen ontvangen. Dan zijn er toch wel veel mensen die zeggen per mail.”

Duurzaamheid
Ook op het gebied van duurzaamheid is Sandra door haar vriend een handje geholpen. “Hij is daar heel erg van en dat steekt toch aan. Je hoort er ook steeds meer over. TUI is daar ook erg mee bezig. Als het kan, kies ik er voor, maar het is niet dat ik er altijd rekening mee kan houden. Maar als het wel zo is, is het mooi meegenomen.” Hetzelfde geldt voor het fietsen. “Het is een leuke manier om je werk met het aangename te combineren. Je reduceert je CO2-uitstoot en doet tegelijkertijd iets aan je conditie. Een win-winsituatie.”

Achter de feiten aan lopen
Qua drukte zal het voor Sandra niet altijd uitkomen om de tickets op de fiets langs te brengen. “Het is niet normaal, het is nog nooit zo druk geweest.” Dat zorgt er wel voor dat Sandra lange dagen maakt. “Ik krijg het niet bijgewerkt. ’s Avonds werk ik regelmatig tot 10 of 11 uur en ’s ochtends begin ik weer om half 8. Zondag is voor mij heilig, dus dan laat ik mijn laptop echt links liggen. Maar dan wordt ik vanochtend om half 5 wakker omdat ik nog zoveel te doen heb. Je loopt gewoon achter de feiten aan.”

Volgens Sandra zijn haar klanten bereid om zelfs een paar weken te wachten tot ze tijd heeft. “Mensen hebben dan toch over mij gehoord en willen graag geholpen worden door mij. Dan wachten ze graag.” Sandra is vooral heel erg blij dat ze weer kan doen wat ze het allerliefste doet, reizen uitzoeken en boeken. “Het is gewoon fijn dat je weer aan het werk kan en dat je je eigen boterham kunt verdienen nadat je 18 maanden geen inkomen hebt gehad. Je bent gewoon weer nodig en ook als mens geeft dat een fijn gevoel. Niet kunnen doen wat je het liefst doet, wat je passie en je hobby is, dat doet iets met je.”