25 mei 2024
Thumbnail voor Sanne Veerman: De Dolomieten hebben alles wat je als natuurliefhebber wilt zien

Sanne Veerman: De Dolomieten hebben alles wat je als natuurliefhebber wilt zien

ORTISEI - ‘Het lijkt wel een ansichtkaart’ krijgt Sanne Veerman, TUI at Home, als reactie van een collega als zij haar een foto stuurt van de Seceda berg. Als Sanne dit leest, realiseert zij zich dat dit een goede omschrijving is van het uitzicht daar. Samen met haar man maakte Sanne een roadtrip door Zwitserland, Oostenrijk en Italië met als eindpunt de Dolomieten. In de laatste uitgave van Reisbizz Magazine neemt Sanne ons mee op deze reis.


De Dolomieten is een onbeschrijfelijk mooi gebied in Noord-Italië dat zich uitstrekt over de provincies Zuid-Tirol, Trentino en Belluno. De verschillende bergketens in de Dolomieten staan sinds 2009 op de Unesco werelderfgoedlijst en hebben alles wat je als natuurliefhebber wilt zien en die jouw actieve vakantie tot een onvergetelijke belevenis maken. Dramatische bergketens, uitgestrekte alpenweides, felblauwe meren en een gewoonweg overweldigend en zeer fotogeniek landschap. Zo fotogeniek dat ik mezelf de hele week heb moeten inhouden om niet overal te stoppen om deze prachtige omgeving op de foto vast te leggen.

Pittoresk dorpje
Geïnspireerd door meerdere blogs besloten we de Dolomieten te ervaren vanaf twee geweldige plekken. Onze eerste locatie was het pittoreske dorpje Ortisei. Dit kleinschalige maar super sfeervolle dorp met een gezellig dorpspleintje, mooie winkels en gezellige restaurants ligt in de Val Gardena. In de winter een zeer bekend wintersportdorp en -dal, maar in de zomer een paradijs voor actieve natuurliefhebbers. Ortisei is een ideaal uitgangspunt in deze omgeving met een lift naar de Seiser Alm en een lift naar de Seceda berg, waar je volgens ons één van de mooiste wandelingen kan maken. Wil je een dag de benen wat rust geven en wat minder actief zijn? Dan kun je hier ook goed vertoeven. Ben je op zoek naar wat meer reuring, dan sta je vanaf hier binnen 10 minuten in het bekende wintersportdorp Selva. In dit dorp vind je leuke winkeltjes en lekkere restaurants in overvloed.

Wil je het hele reisverslag van Sanne lezen waarin ze de Dolomieten ontdekt en weten wat je volgens Sanne daar absoluut niet mag missen? Lees dan het hele artikel in de Reisprofessional op reis Special van Reisbizz Magazine.