17 april 2024
Thumbnail voor Santorini uitgeroepen tot meest romantische bestemming

Santorini uitgeroepen tot meest romantische bestemming

New York, Santorini en Parijs zijn al jaren de klassiekers voor een romantische trip, maar TripAdvisor Travellers' Choice Awards 2024 laat aan de hand van miljoenen beoordelingen zien dat de Griekse bestemming Santorini dit jaar toch echt favoriet is onder de romantici.


Zelfs als je nog nooit op dit Cycladen-eiland in de Egeïsche Zee bent geweest, zou je het nog steeds onmiddellijk herkennen: de grotwoningen, het ultrablauwe water en de krijtwitte gebouwtjes met kobaltblauwe koepels. Aan de andere kant zien we zwarte zandstranden, grote cruiseschepen 'voor de deur' en veel te drukke straatjes.

Roze zand
De grote vraag is of de bestemming niet een beetje wordt overschat qua romantiek. Strooit Valentijn niet gewoon wat (roze) zand in de ogen? Reisbizz belde met Silverjet, de Touroperator die een aantal luxe accommodaties op het eiland aanbiedt met het predicaat 'honeymoon'. Tom Bodde, productmanager Azie, USA en Malta, is in dit geval de aangewezene persoon om dit te kunnen beoordelen, hij koopt de bestemming immers zelf niet in.

"Santorini is zeker prachtig, maar je moet wat mij betreft wel aan de juiste kant van het eiland zitten, daar waar de zonsondergang het mooist te aanschouwen is. Vanuit het Santo Pure Oia Luxury Suites & Spa zie je bijvoorbeeld één van de mooiste zonsondergangen ter wereld. Zeg zelf, vanuit je hotel van dit natuurschoon genieten is toch echt veel romantischer dan wanneer je samen met honderden anderen op dezelfde openbare plek staat?". Silverjet biedt slechts vier hotels op het eiland aan en alhoewel ze zich alle vier op prachtige locaties bevinden zijn we benieuwd waarom het er relatief weinig zijn. "Wij willen onze gasten alleen de allerbeste accommodaties bieden, en gaan daarbij echt uit van extremen op gebied van luxe, service, en faciliteiten. Op een eiland als Santorini heb je heel veel accommodaties, maar voor ons behoren deze tot de top. Ook nog eens honeymoonwaardig want alle accommodaties bieden kamers met privé jacuzzi of zwembad/plunge pool. De ultieme romantiekzoekers zitten hier dus dubbel goed".

Op de vraag wat voor Tom zelf de meest romantische bestemming is denkt hij met een tikje weemoed terug aan een verblijf op Krabi, Thailand. "Zonder Santorini te kort te doen is een verblijf in het Rayavadee Krabi resort wat mij betreft dé plek voor een romantische vakantie".

We hangen op, bekijken het hotel eens nader en zien een foto van een diner in een van de restaurants binnen het resort, The Grotto. Een diner met de voetjes in het zand, welke Valentijn ziet dat nou niet zitten?