20 juli 2024
Thumbnail voor Schiphol nieuwe werkplek voor 132 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

Schiphol nieuwe werkplek voor 132 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

SCHIPHOL - Ruim een jaar na de start van de samenwerking met de gemeente Amsterdam, zijn er het afgelopen jaar ondanks de coronacrisis 132 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk gegaan op Schiphol. Dit jaar zijn er voornamelijk mensen ingestroomd in de logistiek.


Bij deze samenwerking gaat het om de instroom van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het creëren van banen in diverse branches, zoals de schoonmaak, horeca of beveiliging. Ook op het gebied van logistiek waren er nog banen beschikbaar. “Gelukkig zijn er ondanks deze moeilijke tijd die de luchtvaart doormaakt ook nog bedrijven, zoals in de logistiek, die nog steeds mensen nodig hebben”, vertelt directeur Luchtvaart Community Schiphol Francien David.

Door samen te werken met Werkgevers Servicepunt Groot-Amsterdam (WSP) en Luchtvaart Community Schiphol (LCS), waarbij ruim 45 werkgevers zijn aangesloten, is op Schiphol dit resultaat behaald. Als partner van deze werkgevers helpt WSP werkzoekenden met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan. LCS verbindt het bedrijfsleven, onderwijs en overheid met elkaar en richt zich verder op het duurzaam uitbreiden van de arbeidsmarkt op Schiphol.