12 juli 2024
Thumbnail voor SGR: Maandag eerste 50 miljoen euro uit voucherfonds bij reisorganisaties

SGR: Maandag eerste 50 miljoen euro uit voucherfonds bij reisorganisaties

ROTTERDAM - De consumenten die nog geld terug verwachten voor hun vervallen reisvouchers, hoeven niet lang meer te wachten. Volgens verschillende bronnen hebben de SGR en de staat hun handtekening gezet onder de overeenkomst die het voucherfonds mogelijk maakt. Maandag verwacht de SGR het eerste deel van het geld te ontvangen.


Directeur bij de SGR Erik Jan Reuver laat weten aanstaande dat maandag de eerste 50 miljoen euro wordt overgemaakt. “Met dit geld kunnen we de eerste weken wel vooruit”, meldt Reuver aan Nu.nl. De SGR hoopt maandag ook direct geld over te maken naar reisorganisaties.

Niet iedereen met een verlopen reisvoucher krijgt al snel het geld terug. “De vouchers worden terugbetaald volgens de looptijd”, vertelt Reuver aan de NOS. “De eerste vouchers zijn uitgegeven in maart 2020, dus die worden als eerste vergoed. Het grootste deel ontvangt het geld pas in de zomer.”

Door de SGR wordt er zo’n 500 à 600 miljoen euro gedekt aan vouchers voor pakketreizen. Volgens Reuver zouden er van die vouchers al veel terugbetaald zijn. De SGR ontvangt een lening van 400 miljoen euro van de Staat. “We denken dat dat voor de nog openstaande vouchers voldoende is”, aldus Reuver.

Volgens Nu.nl zouden touroperators TUI Nederland en Sunweb het geld al uitgekeerd hebben aan hun klanten.