11 mei 2024
Thumbnail voor Sharella van den Berg neemt stap en start eigen onderneming bij TUI at Home

Sharella van den Berg neemt stap en start eigen onderneming bij TUI at Home

ROTTERDAM - Na ruim 10 jaar dienstverband bij TUI zowel op het reisbureau als op het hoofdkantoor in Rijswijk, start Sharella per 1 april haar eigen onderneming als ZRA bij TUI at Home. Reden voor Reisbizz.nl om contact op te nemen met de ervaren reisprofessional.


Wil je in het kort wat over jezelf vertellen?
“Ik ben geboren en getogen in Rotterdam, 30 jaar oud, samenwonend en moeder van een zoon van 1,5 jaar oud en ‘’dogmom’’ van een labradoodle.
Na mijn stage op het reisbureau ben ik blijven hangen bij TUI (toentertijd nog Arke) en vervolgens manager geworden op een nieuwe vestiging in Zoetermeer. Later heb ik de overstap gemaakt naar de afdeling Groups, Incentives & Sports op het hoofdkantoor in Rijswijk.”

Je bent een zeer ervaren groepsreizen specialist bij TUI, wat heeft je doen besluiten om de overstap te maken en je als ZRA bij TUI at Home aan te sluiten?
“Deze stap zie ik niet als een overstap, maar een bewuste keuze om als zelfstandig reisadviseur te starten.
Ik heb ruim 10 jaar met enorm veel plezier bij TUI gewerkt en waar zelfstandig ondernemen altijd een droom geweest is, voelt dit als een goed moment om die stap te nemen.”

Je neemt een hoop ervaring mee, ga je je op een specifieke doelgroep richten?
“Natuurlijk hoop ik dat ik veel zakelijke klanten aan mij mag binden waarvoor ik een mooie groepsreis op maat of incentive mag organiseren. Maar een specifieke doelgroep: nee. Elke klant is welkom, allerlei type reizen en dat maakt het werk ook zo leuk. Ik denk met mijn ervaring op zowel het reisbureau als op het hoofdkantoor een mooie combinatie te hebben en ik daardoor diversiteit kan bieden aan mijn klanten.”

Hoe reageert je omgeving op je overstap?
“Mijn oud reisbureau klanten zijn vooral blij dat ik per 1 april aanstaande hen weer van dienst kan zijn. Verder heb ik vanuit mijn nabije omgeving vaak gehoord dat dit mij op het lijf geschreven is en zij alle vertrouwen hebben in een succesvolle onderneming.”

Waar ga je het onderscheid in maken ten opzicht van collega ZRA’s?
“Ik denk dat onderscheid niet het juiste woord is, ik geloof dat iedere ZRA beschikt over kwaliteiten om zijn of haar onderneming succesvol te maken. 
Persoonlijk vind ik het belangrijk om mijn klant te kennen, waardoor ik ze kan verrassen. Het gevoel moet goed zijn, waardoor er een klik is. Mijn huidige klantenbestand bestaat uit heel veel verschillende persoonlijkheden en ik denk dat daar mijn kracht ligt. Een blijk van waardering zit in de kleine dingen en dat begint bij het uitspreken: welk type reis of welk budget moet niet uitmaken, elke reiziger en type klant mag er zijn.”

 

Heb je er lang over nagedacht? En is het een droom die uitkomt?
“Het is zeker een droom die uit komt! Een eigen onderneming op deze leeftijd en de fijne reacties maken me nu al een beetje trots.
Er zijn wel wat maandjes overheen gegaan voordat ik een definitief besluit genomen had om er voor te gaan: de wil was er al die tijd, maar je vastigheid opgeven moet een weloverwogen beslissing zijn.”

Waar zie je naar uit en waar zie je mogelijk tegenop?
“Voor nu en hopelijk ook na 1 april, zie ik nergens tegenop. Ik zie juist alles als een geweldige uitdaging waarvan ik weer kan leren en de beste versie van mezelf kan zijn voor mijn klanten. Ik kan niet wachten op 1 april, de dag waarop ik officieel als TUI at Home Sharella van den Berg start.”