18 oktober 2024
Thumbnail voor Studenten ontwerpen tapijt in Boeing 737 MAX’en Corendon

Studenten ontwerpen tapijt in Boeing 737 MAX’en Corendon

Corendon organiseert een ontwerpwedstrijd onder mbo-studenten van het ROC Amsterdam Jan des Bouvrie-college voor het gangpadtapijt in de Boeing 737 MAX’en van de maatschappij. Dat gebeurt in samenwerking met ontwerper Jantien Nunnikhoven (Studio Jantien) en het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartfonds (NLF). De studenten moeten een zo duurzaam mogelijk, slijtvast en aantrekkelijk gangpad vormgeven voor Corendons vloot.

De finale van de ontwerpwedstrijd vindt plaats tijdens de NLF Award Ceremony op 22 november 2024, in het Corendon Amsterdam Schiphol Airport-hotel in Badhoevedorp. Hier presenteren de studenten de drie beste ontwerpen, waarna één winnaar er met de award vandoor gaat, en de kans krijgt om het ontwerp in productie te zien gaan bij vliegtuigtapijtleverancier Lantal. Vervolgens komt het daadwerkelijk in de 737 MAX 9.

Corendon-CEO Gunay Uslu: “De vloerbedekking in vliegtuigen heeft twee kenmerken: het slijt snel, en het is vaak ontzettend saai. Dat willen we anders gaan doen. We dagen jong talent uit om onder leiding van Jantien Nunnikhoven duurzame, bruikbare ontwerpen te maken voor het gangpad in onze toestellen. Dat is geen makkelijke opdracht, want alles aan boord van een vliegtuig moet aan ontzettend strenge eisen voldoen. Zelfs de vloerbedekking. Maar dat maakt het natuurlijk zo’n mooie uitdaging.”