22 mei 2024
Thumbnail voor Terugblikken op 2023 met Paul, Rudolf en Fieneke: ‘We hebben mooie en grote stappen gemaakt’

Terugblikken op 2023 met Paul, Rudolf en Fieneke: ‘We hebben mooie en grote stappen gemaakt’

December is bij uitstek de maand om even terug te kijken op het afgelopen jaar. 2023 is voor veel bedrijven het eerste ‘normale’ jaar na de coronacrisis, die er in de reisbranche flink heeft ingehakt. Reisbizz kijkt vandaag terug met Paul Backer van Tioga Tours/Fly to the West, Rudolf Verbeek van Interhome en Fieneke van Heusden-Bosters van Sunny Cars. “We hebben mooie en grote stappen gemaakt!”

Paul Backer van Fly to the West vertelt dat het herstel na corona van 2022 in 2023 goed heeft doorgezet. “Het aantal boekingen is nog steeds minder, maar de omzet is flink gestegen. Verder was er weer ruimte om te investeren en hebben we de voortuin van ons kantoor in Zwolle in Amerikaanse woestijn-sferen gebracht. Daarnaast is het natuurlijk ook erg leuk dat we weer ongeveer hetzelfde aantal collega’s hebben als voor corona.” Maar er is volgens Paul nog veel meer bereikt: "Wij zijn bij Tioga Tours/Fly to the West altijd als de dood dat we omkomen van de honger, dus dan is het erg fijn als onze collega's bij bijzondere gelegenheden als Kerst, Pasen en Sinterklaas telkens een prachtige en feestelijke lunch in elkaar weten te draaien."

Vooruitblikkend op 2024 wil Fly to the West de activiteiten in de grote “belevenisruimte” verder uitbouwen. “We mikken erg op onze eigen consumenten- en agenten-events. Wij geloven daar meer in dan in allerlei beurzen.” Als afsluiter wil Paul de Amerikanen nog wat ‘advies’ meegeven. “Het zou fijn zijn als de Amerikanen in 2024 een beetje een normale president zouden kiezen…”

Interhome
Ook voor Interhome was 2023 een goed jaar, vertelt Rudolf Verbeek. “Het moge duidelijk zijn dat de vakantiewoningenmarkt de afgelopen jaren erg in trek was. Ook 2023 heeft de Interhome Group weer met een record omzet afgesloten. Het is mooi om te zien dat Nederland het sterkst groeiende land is binnen de groep op dit moment. Ons harde werk wordt beloond!”

De duurzaamheidsambities van Interhome stonde het afgelopen jaar centraal. “Duurzaamheid staat  hoog in het vaandel, zeker bij ons moederbedrijf Hotelplan Zwitserland. Hier heeft Interhome hele mooie en grote stappen in gemaakt het afgelopen jaar. Inmiddels hebben we al diverse awards gewonnen voor de genomen initiatieven, dus mooi om te zien dat wij daar zo vooruitstrevend in zijn”, zegt Verbeek. In 2024 zal het aanbod van Interhome worden uitgebreidz, vertelt Rudolf. “Ook voor 2024 verwachten we weer een super jaar. In Nederland plussen we nu al met 50 procent in de boekingen dat willen we vasthouden!”

In Nederland plussen we nu al met 50 procent in de boekingen dat willen we vasthouden

Sunny Cars
Autoverhuurbedrijf Sunny Cars kijkt volgens accountmanager Fieneke van Heusden-Bosters terug op een geslaagd jaar. “We hebben een recordomzet behaald en staan in de startblokken om dit aankomend jaar te evenaren”, laat Fieneke weten aan Reisbizz. “De prijsexplosie van 2022 lieten we achter ons en de gemiddelde huurprijs zagen we met bijna 200 euro dalen”, vertelt Fieneke. “Onze focus ligt al jaren op het ontzorgen van de klant, denk aan onze Fastlane (sla de wachtrij over), de online check-in (tekenen en wegrijden) en onze Flexservice. Soepel annuleren is een blijvende trend sinds corona, dus kan elke klant tot 1 uur voor huuraanvang gratis annuleren.”

'Onvergetelijke avond'
Naast de continue ontwikkeling om het all-in product nog completer te maken, liggen er voor 2024 ook een aantal grote plannen op stapel vertelt Fieneke. “Na een succesvol Smile Society Event in september kunnen alle leden van onze society 28 september 2024 alvast in hun agenda zetten. Dan organiseren wij wederom een Smile Society Event. Maar niet alleen deze leden worden in het zonnetje gezet. In het voorjaar staat er namelijk een event op het programma voor de hele retail. Als autohuurspecialist is de retail ontzettend belangrijk en we zijn blij dat we met een andere touroperator de handen in een slaan om er een onvergetelijke avond van te maken. Wat en hoe houden we nog even geheim, maar het is een avond waar je bij wil zijn!”

Wat en hoe houden we nog even geheim, maar het is een avond waar je bij wil zijn