22 februari 2024
Thumbnail voor Thailand verkort hotelquarantaine voor inreizigers

Thailand verkort hotelquarantaine voor inreizigers

BANGKOK - Met ingang van april zal Thailand de verplichte quarantaineperiode in hotels voor de meeste reizigers verkorten, zo heeft de minister van Volksgezondheid afgelopen maandag aangekondigd. De meeste gevaccineerden hoeven slechts een week in isolatie door te brengen.


Minister van Volksgezondheid Anuthin Charnvirakul kondigde aan dat de autoriteiten hadden ingestemd met de verkorte quarantaineperiode voor drie groepen. “Voor niet-Thaise gevaccineerde vermindert de quarantaineperiode van twee weken naar zeven dagen”, zo laat hij weten. “Reizigers moeten ten minste twee weken voordat ze Thailand bezoeken een volledige kuur van een coronavaccin hebben gekregen en de inenting mag niet ouder zijn dan drie maanden.”

Ook voor andere groepen worden de quarantaineperioden gewijzigd. Thaise burgers die in het buitenland zijn gevaccineerd, hoeven maar een week in hotel-quarantaine door te brengen. “Niet-gevaccineerden zullen tien dagen in quarantaine moeten blijven. Nu is dat nog twee weken”, aldus de minister. Reizigers vanuit Afrika naar Thailand moeten wel de volle twee weken in quarantaine blijven, omdat men zich afvraagt of vaccins de Zuid-Afrikaanse variant van het virus beschermen.

De minister liet weten dat de regering zou overwegen de quarantainevereisten voor hotels in oktober helemaal af te schaffen, zodra er in Thailand een hoge mate groepsimmuniteit is bereikt.

Vorige maand is in Thailand de vaccinatiecampagne begonnen en was minister Charnvirakul de eerste burger die een Chinese Sinovac-vaccinatie kreeg.