16 september 2024
Thumbnail voor Thomas Cook overgenomen door Pools bedrijf

Thomas Cook overgenomen door Pools bedrijf

De eigenaar van Thomas Cook, de Fosun Tourism Group, heeft de reisorganisatie verkocht aan een Pools bedrijf. De eSky Group neemt Thomas Cook over en wil het bedrijf in West-Europa flink laten groeien.

Dat maken de bedrijven donderdag bekend. De eSky Group, eigenaar van een reisplatform in Centraal- en Oost-Europa, kondigde aan dat het een overeenkomst heeft gesloten met Fosun Tourism Group voor de overname van Thomas Cook, met uitzondering van de activiteiten in China. Hoeveel eSky betaalt, en verdere financiële details van de transactie zijn niet openbaar gemaakt.

"Deze strategische overname geeft Thomas Cook toegang tot eSky’s uitgebreide aanbod van vluchten en biedt mogelijkheden voor verdere groei”, schrijft het bedrijf. "Tegelijkertijd opent dit voor eSky de deur naar een van de meest ontwikkelde markten in West-Europa, wat hun marktpositie aanzienlijk zal versterken.”

De overname volgt op de lancering van het nieuwe online Thomas Cook in september 2020, nadat Fosun Tourism Group het merk had overgenomen. Fosun Tourism Group, een wereldwijd opererende toerismegroep met een sterke focus op leisure, is ook eigenaar van Club Med.