12 mei 2024
Thumbnail voor Ticketverkoop nachttrein naar Zürich start vandaag

Ticketverkoop nachttrein naar Zürich start vandaag

UTRECHT – De ticketverkoop van de dagelijkse nachttreinverbinding tussen Amsterdam en Zürich is vandaag gestart. De Nightjet Zürich, zoals de nachttrein heet, zal dagelijks vertrekken met ingang van 12 december 2021.


“Na de terugkeer van de nachttrein naar Wenen is Nederland sinds mei dit jaar weer verbonden met het nachttreinennetwerk in Europa. De nachttrein is een klimaatvriendelijke en geliefde manier van internationaal treinreizen. Met de nachttrein naar Zürich voegen we wederom een rechtstreekse verbinding naar een Europese stad toe aan onze dienstregeling”, meldt Marjan Rintel, president-directeur NS.

Boekingen
Boekingen kunnen worden ondergebracht bij onder andere nsinternational.nl en zijn 6 maanden vooruit te boeken. De prijzen variëren vanaf 38 euro voor een zitplaats, vanaf 50 euro voor een ligplaats en de slaapplaatsen zijn te boeken vanaf 90 euro. Elke slaapcoupe beschikt over een eigen wasgelegenheid (wastafel met koud en warm water). Zoals gebruikelijk bij de Nightjet is ontbijt inbegrepen bij de lig- en slaapplaatsen.

Dagelijks vertrek
De trein vertrekt dagelijks aan het begin van de avond vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem via het Rhein-Ruhrgebied naar Basel en Zürich. In omgekeerde richting arriveert vanaf dan elke ochtend een nachttrein vanuit Zürich in Nederland.