12 mei 2024
Thumbnail voor Toerisme Bonaire trekt flink aan in oktober

Toerisme Bonaire trekt flink aan in oktober

KRALENDIJK – Bonaire ziet een stijging in toerisme in vergelijking met de cijfers van vóór de pandemie. Volgens Tourism Corporation Bonaire (TCB) waren er in de maand oktober 2022 ruim 14 duizend toeristen die op het eiland verbleven. In oktober 2019 waren dit 12.200 toeristen, een stijging van ongeveer 17 procent.


De Europese markt heeft beter gepresteerd dan alle andere markten. Bonaire ziet een groei in de hoeveelheid toeristen van haar twee belangrijkste markten: Nederland en de Verenigde Staten. Het eiland verwelkomde in totaal 7.274 Nederlandse bezoekers (50 procent van het totale aantal aankomsten) en in totaal 2.951 (20 procent) bezoekers uit de VS. Daarnaast heeft Bonaire ook bezoekers van het naburige eiland Curaçao verwelkomd, met in totaal 1.841 bezoekers (13 procent).

Het jaarlijkse Bonaire Regatta heeft een positieve invloed gehad op het toerisme voor de maand oktober 2022. De Zeilregatta op Bonaire is een jaarlijks terugkerende traditie die jaarlijks begin oktober gehouden wordt. Het gehele eiland staat dan voor een week lang in het teken van zeilraces en festiviteiten.

Verblijfsduur
De gemiddelde verblijfsduur van Nederlanders op het eiland is twee weken. Voor Amerikanen is dit zeven dagen. De leeftijd van de bezoekers die het eiland het meest bezochten, varieert tussen de 46 en 65 jaar. In september 2022 verwelkomde Bonaire ook vijf cruiseschepen met in totaal 14.398 passagiers.

Secundaire markten die een positieve groei in cijfers hebben laten zien in vergelijking met september, zijn onder meer Duitsland, België, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

Dit bericht is afkomstig van mediapartner Bonaire.nu