15 juli 2024
Thumbnail voor Toerisme op Aruba in de lift dankzij herstelstrategie

Toerisme op Aruba in de lift dankzij herstelstrategie

ORANJESTAD - Voor twee maanden op rij verwelkomt Aruba twintig procent meer bezoekers dan maanden ervoor. Geruime tijd werkt het eiland aan een herstelstrategie waardoor toeristen eerder hun weg terug konden vinden naar het “One happy island”.


De Aruba Tourism Authority publiceert cijfers over het aantal ontvangen toeristen de afgelopen maanden. In de maanden januari tot en met april dit jaar, kwamen ruim 171.000 toeristen naar Aruba. Sinds mei neemt dat aantal toe. In mei heeft het eiland ruim 70.000 bezoekers verwelkomd, in juni worden ruim 74.000 bezoekers verwacht. Het eiland verwacht in 2023 volledig herstel van het toerisme.

Door het toenemende toerisme op Aruba loopt het eiland in het Caribisch gebied voorop. Volgens de Caribbean Tourism Organisation staat Aruba momenteel in de top vijf van Caribische bestemmingen met het snelste herstel. “Wij wisten door middel van een aangepaste marketingstrategie en bijbehorende activiteiten een succesvolle herstelstrategie te implementeren”, vertelt Ronella Croes, CEO bij Aruba Tourism Authority. “Hierbij stonden en staan het hoog houden van de interesse van de vakantieganger en het verlangen om naar Aruba te gaan centraal.”

Versoepelingen
Ruim 65.000 van alle 18+ers op Aruba hebben een eerste vaccinatie gehad. 67 procent van de gehele doelgroep is volledig gevaccineerd. De daling van het aantal besmettingen met het coronavirus zet onverminderd door en vanaf begin mei noteert het eiland enkele gevallen per dag. Ook hebben mensen op het eiland door recente versoepelingen meer bewegingsvrijheid. De avondklok is afgeschaft en sinds vorige week is de mondkapjesplicht volledig opgeheven.