De Tourism Board van de Regio Murcia organiseerde 10 juni een culinaire workshop in Amsterdam om het gastronomische aanbod van de Zuid-Spaanse regio onder de aandacht te brengen. De bijeenkomst vond plaats bij Keizer Culinair en werd begeleid door Michelin-sterchef Juan Guillamón en zijn team.
Tijdens de workshop kregen genodigde reisjournalisten en foodbloggers de gelegenheid om zelf aan de slag te gaan met traditionele tapas uit Murcia. Op het menu stonden onder andere ensalada murciana, marineras, empanadillas en paparajotes. Deze gerechten waren bereid met lokale ingrediënten uit de regio. Voorafgaand aan de workshop werd een korte presentatie gegeven over het toeristisch en culinair profiel van Murcia. Aansluitend werden de zelfbereide tapas geproefd, vergezeld door wijnen uit de regio.
Gastronomie als toeristische troef
De Regio Murcia wordt ook wel “The cuisine of 1.001 flavours” genoemd en staat bekend om haar mediterrane keuken, waarin verse en lokale producten centraal staan. Van sterrenrestaurants tot strandbars en van markten tot festivals: gastronomie speelt een belangrijke rol in het toeristische aanbod van Murcia. Met deze culinaire workshop wil de regio professionals uit de reisbranche en media kennis laten maken met de smaak en gastvrijheid die Murcia kenmerkt.