18 april 2024
Thumbnail voor Tourism Corporation Bonaire-CEO Miles Mercera: ‘Op Bonaire kom je niet alleen om te genieten’

Tourism Corporation Bonaire-CEO Miles Mercera: ‘Op Bonaire kom je niet alleen om te genieten’

Bonaire is in trek bij de reiziger. Tourism Corporation Bonaire (TCB) maakte recent bekend een recordaantal bezoekers te hebben ontvangen in februari. Reisbizz Magazine lanceert binnenkort een special over Bonaire, een goede reden om met Miles Mercera (CEO van Tourism Corporation Bonaire), in gesprek te gaan over het unieke eiland in het Caribisch gebied.

Ondanks de drukte van het eerste kwartaal, gevuld met beurzen, meetings en reizen, maakt Miles Mercera tijd voor een interview met Reisbizz over Bonaire. Mercera is bij uitstek de persoon om ons iets meer te vertellen over het Caribische eiland. Mercera vertelt waarom het eiland in zijn ogen uniek is: “Ik heb ook op de andere eilanden gewoond en gestudeerd, en daarom valt mij de charme en kleinschaligheid van Bonaire zo op. Die charme, daar moet je van houden: óf je vindt het leuk óf je vindt het niets. Op Bonaire wonen maar 24.000 mensen, als je dat vergelijkt met andere eilanden, waar soms wel honderdduizend mensen wonen, is dat nogal een verschil.”

Charme
Die charme zit ‘m volgens Mercera ook in een stukje rust dat je op andere eilanden minder snel vindt. “Hier ervaar je luxe in eenvoud - je eigen eten en drinken meenemen naar het strand, zonder gedoe van strandbars.” Less is more, is dus de stelregel voor Bonaire. Mercera benadrukt ook hoe makkelijk het is om de lokale cultuur te omarmen op Bonaire. “Op Bonaire kun je moeiteloos deel uitmaken van de lokale community. Of het nu een lokaal restaurant is of een lokale bijeenkomst: je mag als bezoeker overal aan meedoen, en overal binnenkomen. De cultuur is hier enorm toegankelijk en dat maakt het bijzonder.”

Het unieke karakter van Bonaire komt verder tot uiting in haar programma’s voor duurzaam toerisme, zoals het Earthonaut-programma. “Bezoekers kunnen actief bijdragen aan het behoud van het eiland door deel te nemen aan programma’s zoals het herstel van koraalriffen of het helpen in het Donkey Sanctuary”, legt Mercera uit. “Als gast kun je dan meehelpen bij een coral restoration program. Dat is dan jouw bijdrage aan het eiland. Je komt langs, ziet tijdens het duiken of snorkelen een prachtige onderwaterwereld, maar je draagt ook wat bij aan de natuur door het koraal te herplanten. Wij zijn al tien jaar bezig om het koraal de kans te geven om te herstellen in tijden van klimaatverandering. Dit is een kans om niet alleen te genieten van de schoonheid van Bonaire, maar ook om iets terug te geven aan de natuur.” Veel mensen maken dan ook gebruik van deze mogelijkheid om iets terug te doen voor de planeet. “80 procent van de mensen die naar Bonaire gaan, gaan een keer duiken. En bijna alle mensen die duiken leveren een bijdrage aan het corral restoration programma."

Dit is een deel van het interview met Miles Mercera, het hele interview lees je morgen in het Bonaire Magazine van Reisbizz. Wil jij als eerste het interview met Miles lezen? Meld je dan aan voor de Reisbizz society. Als lid van de Reisbizz Society neem je kosteloos deel aan onze events en workshop en ontvang je het Reisbizz en het Triptalk Magazine op je deurmat. Interesse? Word dan hier snel lid!