24 juli 2024
Thumbnail voor TUI enthousiast over EU-vaccinatiepaspoort: ‘komende zomer weer op vakantie’

TUI enthousiast over EU-vaccinatiepaspoort: ‘komende zomer weer op vakantie’

HANNOVER - TUI, de grootste touroperator van Europa, is hoopvol over de introductie van een digitaal vaccinatiepaspoort waarmee vrij binnen Europa gereisd kan worden. Volgens TUI-topman Fritz Joussen is dat een belangrijke stap om komende zomer weer massaal op vakantie te kunnen en het toerisme te herstellen.


De Europese Commissie heeft inmiddels bekendgemaakt dat het werkt aan een plan voor de invoering van zo’n paspoort. Onder regeringsleiders groeit de steun. Nadat eerder al Zuid-Europese landen als Griekenland voor de invoering pleitten, is nu ook de Duitse bondkanselier Merkel positief. Premier Rutte liet vorige week weten geen principiële bezwaren te hebben.

TUI-topman Joussen is enthousiast: “Een Europees vaccinatiepaspoort kan de vrijheid om te reizen helpen herstellen. Daar bestaat geen twijfel over. Met een uniform EU-certificaat kunnen politici nu een belangrijk fundament leggen voor het komende reisseizoen. Zolang niet iedereen kan worden gevaccineerd, zijn sneltesten de tweede belangrijke bouwsteen voor een veilige vakantie."

Wat betreft de Duitser is er dan ook geen twijfel dat we deze zomer weer op vakantie kunnen. “Reizen in Europa is mogelijk in de zomer van 2021 - veilig en verantwoord. Bij TUI bereiden we ons hier intensief op voor. TUI werkt al nauw samen met Griekenland, Spanje en Cyprus. De besprekingen hierover zullen de komende weken worden uitgebreid naar andere vakantiebestemmingen”.

TUI maakte onlangs al bekend dat de boekingen in het Verenigd Koninkrijk snel aantrekken, nu de Britse regering een stappenplan heeft gepresenteerd om uit de lockdown te komen en het vakantieverbod af te schaffen. Met de introductie van een Europees vaccinatiepaspoort kan in landen als Nederland en Duitsland ook weer dat perspectief geboden worden, zo denkt de touroperator.