7 september 2024
Thumbnail voor TUI Group optimistisch over boekingen zomerperiode

TUI Group optimistisch over boekingen zomerperiode

HANNOVER - TUI Group verwacht een sterke zomer dit jaar. De reisorganisatie stelt deze positieve verwachtingen vanwege een sterke boekingstrend en een verbeterde financiële positie in het tweede kwartaal. Spanje, Griekenland en Turkije zijn de meest populaire bestemmingen voor TUI-gasten.


TUI Group behaalde het tweede kwartaal van dit boekjaar een omzet van 3,2 miljard euro. Een jaar eerder was dat nog 2,1 miljard euro. Het aantal reizigers dat dit kwartaal met TUI op reis gingen, steeg tot 2,4 miljoen. “De sterke boekingstrend, vooral in de laatste zes weken, en de aanzienlijk verbeterde kwartaalcijfers bevestigen onze verwachtingen: Wij verwachten een sterke zomer en een goed boekjaar 2023 met een aanzienlijk hoger bedrijfsresultaat”, stelt TUI Group CEO Sebastian Ebel.

Voor de komende zomer zijn er bij de reisorganisatie 8,3 miljoen boekingen gemaakt tot nu toe. “Momenteel is 55 procent van het zomerprogramma verkocht, wat in grote lijnen overeenkomt met de zomer van 2019. De gemiddelde prijzen voor deze reizen zijn gestegen en liggen nu 5 procent hoger dan vorig jaar. In vergelijking met 2019 liggen de gemiddelde prijzen nu 26 procent hoger.”

Schiphol probleem in tweede kwartaal
De westelijke regio van de TUI Group (Nederland, België en Frankrijk) rapporteerde in het tweede kwartaal van 2023 een verlies van 59,2 miljoen euro, iets meer dan het jaar ervoor. “Ondanks een jaar-op-jaar verbetering van de volumes in de regio daalden de resultaten van het segment licht als gevolg van hogere exploitatiekosten van luchtvaartmaatschappijen en de aanhoudende impact van de verstoringen van de vluchten op Schiphol”, aldus TUI Group.