27 mei 2024
Thumbnail voor Vaccinatiebewijs vanaf vanmiddag beschikbaar in CoronaCheck-app

Vaccinatiebewijs vanaf vanmiddag beschikbaar in CoronaCheck-app

SCHIPHOL – Gevaccineerden kunnen vanaf vanmiddag een inentingsbewijs in de CoronaCheck-app laden. De update voor de app die daarvoor nodig is, wordt in de loop van de dag in diverse appstores gezet. Met een QR-code in de app krijgen gevaccineerden toegang tot binnenlandse evenementen en voor reizen in de Europese Unie. De QR-codes zijn wel pas vanaf 1 juli te gebruiken.


Niet alleen gevaccineerden kunnen met de CoronaCheck-app een QR-code laden om vanaf juli door de EU te reizen. Ook reizigers met een negatieve testuitslag of een bewijs dat ze zijn hersteld van het virus, kunnen op reis met het Digitaal Corona Certificaat (DCC). De code kan al worden geladen na één vaccinatie, maar in veel landen heb je twee prikken nodig om binnen te komen. Of moet er moet na de laatste prik zelfs nog een aantal weken gewacht worden.

Daarnaast kan in de CoronaCheck-app een toegangsbewijs worden aangemaakt voor evenementen en activiteiten in Nederland. Zowel vaccinatiegegevens, als een negatieve testuitslag en een bewijs van herstel van het virus, voldoen om de code voor evenementen in de app op te halen. Ook deze QR-code is nog niet direct te gebruiken en tot 1 juli voldoet alleen een testbewijs om toegang te krijgen tot sociale activiteiten, meldt Rijksoverheid.