12 juli 2024
Thumbnail voor Vakantievieren op Mallorca: Eva Alons vertelt je hoe het is

Vakantievieren op Mallorca: Eva Alons vertelt je hoe het is

PALMA - Eva Alons, Senior Travel Specialist EMEA bij Travel Impressions Nederland, is in juni afgereisd naar vakantiebestemming Mallorca. Momenteel geldt voor het eiland code oranje, maar steeds meer reisorganisaties gaan toch reizen uitvoeren naar het eiland. Eva doet verslag over het vakantievieren in coronatijd op de populaire vakantiebestemming.


Toen Eva met haar reisgezelschap naar Mallorca reisde, had de bestemming nog een positief reisadvies vanuit de Nederlandse overheid. “Ik had eigenlijk twee prachtige hotels op Kreta geboekt uit onze Travel Impressions Worldwide Cities & Resorts brochure. Maar omdat Kreta toen nog op code oranje stond, heb ik ongeveer twee weken voor vertrek omgeboekt naar Mallorca.” Eva wilde niet naar een oranje gebied reizen vanwege de quarantaineperiode en het testen bij terugkomst. “Gelukkig hebben de hotels in onze collectie flexibele annuleringsvoorwaarden, dus het omboeken was geen enkel probleem.”

Spannend
Op Mallorca werd de reis verdeeld over twee hotels. “De eerste drie nachten verbleven we in het geweldige Jumeirah Port Soller Hotel & Spa uit ons Travel Impressions aanbod. Dit hotel heeft echt het beste uitzicht van het eiland”, gaat Eva verder. Daarna verbleef Eva met haar reisgezelschap zeven nachten in een hotel in Cala D’Or. “We hadden een auto gehuurd waardoor we de omgeving goed konden bekijken. Vooral Port de Soller is een aanrader, een schattig authentiek plaatsje in een mooie baai en met goede restaurants.”

Eva reisde samen met haar man, zoon en zijn vriendin. “Mijn zoon en zijn vriendin waren net geslaagd en deze vakantie was mede om dat te vieren. En eindelijk zaten we niet vast aan de normale vakantieperiode, ook erg lekker.” Eva en haar man hadden beide één vaccinatie gekregen, dus moesten ook beschikken over een antigeentest niet ouder dan 48 uur voor aankomst. “Ik vond het erg spannend of dit allemaal goed zou gaan en de testuitslag negatief zou zijn. Bij het invullen van het PLF-formulier moesten we even goed opletten, maar verder verliep alles soepel.”

Aanrader
Volgens Eva was alles in de accommodaties perfect geregeld. “We moesten in de binnenruimtes een mondkapje dragen en er waren extra voorzorgsmaatregelen getroffen met betrekking tot hygiëne, waardoor we heerlijk onbezorgd vakantie hebben kunnen vieren. Wij hebben heel erg genoten en misschien nog wel meer dan voor de pandemie, want je weet dat het niet zo vanzelfsprekend meer is. Je moet alles even goed plannen en checken, maar ik kan het iedereen aanraden!”