14 april 2024
Thumbnail voor Val in de prijzen tijdens Langkawi seminar vrijdag 1 maart: ‘Van overnachtingen tot jet ski tour’

Val in de prijzen tijdens Langkawi seminar vrijdag 1 maart: ‘Van overnachtingen tot jet ski tour’

Op vrijdag 1 maart organiseren Tourism Malaysia The Hague en de Langkawi Development Authority (LADA) een informatieve ontbijtsessie voor reisagenten over Langkawi. Tijdens de seminar worden verschillende prijzen verloot. Een goede reden om alvast meer te weten te komen over deze Maleisische eilandengroep. Reisjournalist Leon Woudstra bezocht onlangs Langkawi en vertelt Reisbizz over zijn ervaringen.

Tijdens de seminar worden de laatste updates gegeven. Ook vinden B2B workshopsessies plaats waar je de gelegenheid krijgt om Maleisische producteigenaren, zoals hotels, resorts, DMC’s en toeristische attracties kunt ontmoeten.

Reisagenten maken daarnaast kans op wel tien verschillende prijzen tijdens het event. Zo kun je meerdere overnachtingen in Langkawi winnen en worden diverse activiteiten weggegeven, zoals een vier uur durende Jet Ski tour, een Sunset Cruise en een Mangrove tour. De prijzen worden verloot tijdens de ‘Lucky Draw’ waar reisagenten hun visitekaartje voor dienen mee te nemen.

Het event vindt op vrijdag 1 maart plaats in het Corendon Village Hotel bij Schiphol Airport van 9:00 tot 13:00 uur. Je kunt je inschrijven via dit formulier. De registratie wordt gesloten wanneer het maximumaantal inschrijvingen is bereikt.

Langkawi
"Azië is altijd in trek bij Nederlandse reizigers en Indonesië en Thailand lijken vaak de voorkeur te hebben", vertelt Leon. "Het Thaise eiland Phuket en het Indonesische eiland Bali staan hierbij bekend als op zichzelf staande bestemmingen. Aan het Maleisische Langkawi wordt minder snel gedacht, al zou deze eilandengroep zeker overwogen moeten worden. Langkawi bestaat uit 99 eilanden en ligt ten westen van het Maleisische schiereiland, op een paar kilometer van de grens met Thailand. De eilandengroep telt slechts twee bewoonde eilanden waarvan Pulau Langkawi het grootste is. Hier bevindt zich het vliegveld en verblijft het gros van de bezoekers. Vanuit Amsterdam is de eilandengroep te bereiken met een overstap in Kuala Lumpur, Singapore, of Dubai (waarbij er een tussenstop in Penang wordt gemaakt)."

Voor wie is Langkawi?
Met een oppervlakte van slechts 467 vierkante kilometer is Langkawi een stuk kleiner dan Phuket en Bali. "Vanzelfsprekend zorgt dit ervoor dat Langkawi een stuk minder massaal is", gaat Leon verder. "Desalniettemin is de eilandengroep van alle gemakken voorzien. Verplaatsen gaat gemakkelijk via taxi of privé-chauffeur die door de hotels kan worden geregeld. Langkawi is dus niet alleen een fantastische bestemming voor de ervaren reiziger, maar het biedt ook een aangename kennismaking met Azië voor hen die er voor het eerst komen."

"Vanwege het kleine formaat heeft Langkawi geen centrale badplaatsen waardoor het eiland een ongerepte indruk maakt. Geen wonder dat menig luxe hotelketen er is neergestreken. Zo bevindt zich aan de zuidoostkust van het eiland The Westin Langkawi Resort and Spa en aan de noordkust het Four Seasons Resort Langkawi. Beide resorts kijken uit over zee. Het grote aanbod aan luxe hotels en het gebrek aan massatoerisme maken van Langkawi ook een ideale bestemming voor gezinnen met jonge kinderen. Het eiland biedt ook kleinschaligere accommodaties, villa’s en hostels."

Dierenrijk
Aan activiteiten is volgens Leon geen gebrek. "Waar de stranden zich bij uitstek lenen voor zonnebaden, kan ook de avonturier zijn hart ophalen op het eiland. Een onmisbare ervaring op Langkawi is het doen van een mangrove tour. Per boot vaar je door bossen van op het water groeiende bomen. Hierbij maak je van dichtbij kennis met het indrukwekkende dierenrijk dat Langkawi huist. Zo vliegen er wilde arenden. De arend staat symbool voor de eilandengroep aangezien de naam Langkawi schijnt te zijn afgeleid van het Maleisische woord voor ‘rode arend’. In het Kilim Karst Geoforest Park wandel je door de wereldberoemde vleermuizengrotten. Onderweg maak je ook kennis met de brutale Dusky Leaf aapjes op een van de vele kleine stranden. Verder kan er op het hoofdeiland door het regenwoud langs watervallen worden gewandeld en worden gedoken."

"Al met al biedt Langkawi een laagdrempelige en authentieke Azië-ervaring voor de reiziger die opzoek is naar rust én avontuur buiten de gebaande paden", sluit Leon af.

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.