27 mei 2024
Thumbnail voor Vanaf 25 mei dagelijkse nachttrein naar Wenen en Innsbruck

Vanaf 25 mei dagelijkse nachttrein naar Wenen en Innsbruck

UTRECHT - De nieuwe nachttreinverbinding van Amsterdam naar Wenen en Innsbruck gaat op 25 mei van start. De Nightjet, zoals de nachttrein van de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB heet, rijdt elke dag aan het begin van de avond van Amsterdam via Utrecht, Arnhem en München naar Oostenrijk.

In omgekeerde richting arriveert elke ochtend een nachttrein in Nederland. Met de komst van de Nightjet is Nederland sinds 2016 weer aangesloten op het Europese netwerk van nachttreinen. De eerste Nightjet komt op 25 mei om 10.43 aan op Amsterdam Centraal en wordt dan verwelkomd door president-directeur Marjan Rintel van NS, dat de verbinding samen met de ÖBB onderhoudt.

"Na Berlijn, Brussel, Londen en Parijs voegen we met deze nachttrein naar Wenen en Innsbruck, wederom een rechtstreekse verbinding naar een Europese hoofdstad toe aan onze dienstregeling. Bovendien is de nachttrein een klimaatvriendelijke manier om internationaal op reis te gaan”, zegt Rintel. De Nightjet moet gaan concurreren met het vliegtuig.

Het was de bedoeling om natchtttreinverbinding op 13 december 2020 te starten, maar door de coronamaatregelen in diverse landen was dit niet mogelijk. Vanaf eind deze maand start ÖBB met het heropenen van het netwerk van nachttreinen naar diverse bestemmingen in Europa, waaronder de nieuwe Nightjet Wenen-Amsterdam.

Op dit moment geldt voor Duitsland en Oostenrijk nog een ‘oranje’ kleurcode. Dat betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Door toch al op 25 mei te starten met de nieuwe verbinding willen ÖBB en NS voorbereid zijn op het moment dat alle reizigers weer welkom zijn.

Tickets zijn beschikbaar vanaf 29,90 euro (zitplaats) en vanaf 59,90 euro (ligplaats) voor een enkele reis Amsterdam Wenen/Innsbruck.