7 september 2024
Thumbnail voor VisitBritain en TravelBeat informeren de reisagent: Bijzondere ervaringen en duurzaamheid

VisitBritain en TravelBeat informeren de reisagent: Bijzondere ervaringen en duurzaamheid

AMSTERDAM – Het Britse Toeristenbureau VisitBritain en TravelBeat organiseerden afgelopen vrijdag een luxe lunch bij Secret Garden. Hier werden genodigden, waaronder een aantal reisagenten, geïnformeerd over het laatste nieuws over reizen naar Groot-Brittannië en andere Britse producten. Reisbizz was aanwezig bij deze informatieve middag en deed verslag.


TravelBeat is een sales- en marketingbureau en vertegenwoordigt meerdere bestemmingen, attracties, shows en musicals voor Groot-Brittannië. Aanwezigen werden onder andere geïnformeerd over de mogelijkheden van een aantal West End musicals, Blenheim Palace en de Harry Potter Studio Tour.

De musicals stonden tijdens de middag hoog in het vaandel. Siobhan Harrison, accountmanager van TravelBeat vertelde dat de culturele sector onwijs belangrijk is voor de Britse toerismebranche. “Een West End musical staat altijd wel op iemands to-do lijstje.”

Bijzondere ervaringen
Volgens Marieke van Dijl, B2B manager Europa bij VisitBritain trekt Londen op dit moment weer erg aan. “Voortaan willen we ons wat meer focussen op de bijzondere ervaringen en een beetje weg van het standaard. Zo willen toeristen niet alleen meer Londen bezoeken voor de highlights - hoewel die hoogtepunten uiteraard wel belangrijk blijven – maar komen ze ook om andere dingen te bezoeken zoals de Harry Potter Studio Tour.” Marieke vult hier aan om zich vooral te gaan focussen op de doelgroep van 25 tot 45 jaar, aangezien die eerder geneigd zijn om weer te gaan reizen na corona en meer gefocust zijn op het ‘ervaren’.

Meerder steden combineren
Volgens Marieke zal de focus aankomend jaar ook op Liverpool komen te liggen, aangezien daar volgend jaar het Eurovisie songfestival wordt gehouden. “In Liverpool heb je veel gratis musea en daarnaast is het natuurlijk de stad van de Beatles. Ook willen we reizigers stimuleren om meerdere steden te combineren." Zo kan je met de trein makkelijk een gecombineerde stedentrip maken van Glasgow en Edinburgh. Ook vertrekken er vanuit Londen treinen naar alle hoeken van het land.

Duurzaam reizen
De opkomende trend van duurzaamheid is ook een belangrijke aspect geworden voor de reizigers die geïnteresseerd zijn in Groot-Brittannië. Zo kiezen steeds meer mensen voor andere vervoersmiddelen dan het vliegtuig zoals de trein, maar ook de ferry is een geschikt vervoersmiddel. Volgens Siomara Mac Donald, Partnership Manager bij rederij Stena Line onderschatten veel mensen de ferry. “Een ferry heeft veel meer voorzieningen dan men denkt, zo is er een bioscoop, gamehal, winkel en een bar aan boord.”

High-Tea sessies Buro Scanbrit
Op verschillende data in november en december organiseren Buro Scanbrit en VisitBritain diverse High Tea sessies waarbij deelnemers op de hoogte worden gebracht van de laatste ontwikkelingen in Groot-Brittannië. Marieke geeft aan het fijn te vinden om elkaar weer persoonlijk te kunnen ontmoeten om zo tips uit de eerste hand te kunnen geven. “Op deze manier kunnen we live mee te denken met reisagenten, dat werkt toch wat praktischer.”