17 mei 2024
Thumbnail voor Waterproof Expeditions en Cruisereiziger lanceren eerste Nederlands platform over expeditiecruises

Waterproof Expeditions en Cruisereiziger lanceren eerste Nederlands platform over expeditiecruises

BERGEN OP ZOOM - Cruisereiziger.nl en Waterproof Cruises & Expeditions hebben samen een nieuw platform gelanceerd over expeditiecruises. Met de nieuwe website ExpeditieCruiseReiziger.nl willen ze de groeiende groep geïnteresseerden inlichten over expeditiecruisen. Op de website delen ze informatie over schepen en rederijen, reistips en aanbiedingen.


Volgens Miriam Weeda van Cruisereiziger.nl is een ‘nieuwe’ manier van reizen op het gebied van expeditiecruises steeds populairder aan het worden. Het gaat hierbij om cruises met bijzondere bestemmingen zoals Antartica, Spitsbergen en Alaska die op een kleinschalige manier worden uitgevoerd en waarbij er "aandacht is voor een unieke, leerzame, rustgevende ervaring en persoonlijke service".

Met de toenemende interesse naar dit soort expeditiecruises zou er dus meer behoefte zijn ontstaan naar informatie. Daarnaast zou een toenemend aanbod van buitenlandse rederijen het voor reizigers moeilijk maken om een expeditiecruise te kiezen.

Miriam vertelt waarom ze het platform heeft opgericht in samenwerking: “Op de Nederlandse markt is er relatief weinig informatie te vinden over deze ‘nieuwe’ manier van cruisen. Daarom ben ik een samenwerking gestart met Waterproof Cruises & Expeditions. Zij hebben al jaren ervaring met expeditiecruisen en een schat aan kennis over dit soort reizen en met name de bestemmingen. We bundelen onze krachten nu via een informatief Nederlands platform over expeditiecruisen. Iets wat nog niet bestond.”