19 mei 2024
Thumbnail voor Wisseling bij FTI Group: Karl Markgraf nieuwe CEO

Wisseling bij FTI Group: Karl Markgraf nieuwe CEO

DÜSSELDORF – Touroperator FTI Group heeft veranderingen doorgevoerd in haar management. Karl Markgraf neemt in een dubbelfunctie zowel de rol van CEO (Chief Executive Officer) als de rol van CIO (Chief Information Officer) van de groep op zich.


Naast het benoemen van de nieuwe CEO hervormt de Duitse touroperator de Raad van Commissarissen: Wolfgang Altmüller en Dr. Florian Amereller verlaten de Raad. Zij worden vervangen door Naguib S. Sawiris, die als meerderheidsaandeelhouder van de FTI Grouphet voorzitterschap overneemt, en Ralph Schiller, de voormalige CEO van de FTI Group, als plaatsvervangend voorzitter.

“Met zijn expertise is de belangrijkste taak van Karl Markgraf in zijn nieuwe functie het aansturen van de digitale transformatie van de groep”, legt Naguib S. Sawiris uit. "Met zijn uitgebreide ervaring op het gebied van IT en digitalisering is Karl Markgraf de ideale persoon om ons bedrijf naar de toekomst te leiden en ervoor te zorgen dat de reeds in gang gezette veranderingsinitiatieven effect hebben.”

Karl Markgraf is sinds juli 2022 als CIO verantwoordelijk voor de "systeemwerelden" van de FTI Group. De bedrijfskundige werkte eerder voor het softwarebedrijf TeamViewer en de E.ON Group.