19 april 2024
Thumbnail voor Zo bevalt de Only Adult-zone in het vliegtuig naar Curaçao

Zo bevalt de Only Adult-zone in het vliegtuig naar Curaçao

Corendon Dutch Airlines maakte in augustus bekend een Only Adult-zone in het vliegtuig te introduceren. De maatschappij haalde wereldwijd het nieuws met de aankondiging van een kindvrije zone. Reisbizz nam de proef op de som en ging mee in de Only Adult-sectie van Amsterdam naar Curaçao.


Op uitnodiging van Corendon vlogen we met de eerste vlucht van de maatschappij met de A350-900 van Schiphol naar het eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee. De Only Adult-zone is een gedeelte voorin het vliegtuig die gereserveerd is voor reizigers van 16 jaar en ouder.

In de Only-adult-zone heeft Reisbizz tijdens de vlucht geen ‘overlast’ van huilende kinderen. Uiteraard hoor je als reiziger altijd wel iets, maar tussen de Only Adult-zone en de rest van de cabine zitten wandjes en toiletten. De reacties op de Only-adult zone zijn erg positief. De meeste passagiers in deze sectie van het vliegtuig geven aan dat ze het van tevoren al een prettig idee vonden om te weten dat ze geen last zouden hebben van kinderen. "Het is toch een lange vlucht", aldus een van de reizigers. "Het geeft wat rust als je weet dat je geen last zult hebben van huilende kinderen in de rij achter je."

Voor 45 euro per enkele reis extra (100 euro als je een XL-stoel wilt) is de Only Adult-zone dan ook een keuze die gauw gemaakt lijkt te zijn voor mensen die een rustige vlucht willen en/of zelf niet met kinderen op reis gaan. “Ik zou het de volgende keer absoluut weer doen”, zegt een van de passagiers na de vlucht tegen Reisbizz.