7 september 2024
Thumbnail voor Zo houd je je hoofd koel tijdens Zuid-Europese hittegolf

Zo houd je je hoofd koel tijdens Zuid-Europese hittegolf

Zuid-Europa krijgt de komende week te maken met een hittegolf. In dit artikel geven wij een paar tips die voor jou (en je klanten) van pas kunnen komen in de verzengde hitte van Zuid-Europa.

Water
In veel lijstjes staat deze tip met stip op nummer 1, zo ook bij ons. Drink veel water, ook als je geen dorst hebt. “Drink bij voorkeur water. Van alcohol kun je juist beter niet te veel drinken”, zo meldt het Rode Kruis.

Kleding
Om je lichaam koel te houden is het belangrijk om de juiste kleding te kiezen. Het Rode Kruis adviseert luchtige kleding in lichte kleuren, gemaakt van materiaal dat goed ‘ademt’. Katoen en linnen bijvoorbeeld.

Relax
Als je graag wilt sporten, doe dit dan niet tijdens de warmste uren van de dag (van 12.00 tot 16.00 uur). Wacht liever tot het ’s avonds laat wat afgekoeld is of trek ’s morgens al heel vroeg je hardloopschoenen aan.

Boodschappen
Zorg dat je boodschappen in huis hebt, zodat je niet op het heetste moment van de dag de deur uit moet.

Bescherming
Volgens het Rode Kruis doe je er verstandig aan om je elke twee uur in te smeren. Daarmee bescherm je je huid. Ook een zonnebril of hoedje komen goed van pas. Zoek zoveel mogelijk de schaduw op als je buiten bent.