13 juni 2024
Thumbnail voor 7 magische kerstbelevingen wereldwijd

7 magische kerstbelevingen wereldwijd

Dit is een persbericht

Het aftellen kan beginnen! De mooiste tijd van het jaar is bijna hier… de tijd van vallende sneeuwvlokjes op je tong, warme chocolademelk bij de openhaard, de drievoudige axel op de ijsbaan en klassiekers die je wellicht al tig keer hebt gezien, maar die nooit vervelen; het is bijna december! Dit is ook de maand die in het teken staat van kerstmarkten. Van braadworsten in Duitsland tot een openluchtfestival met uitzicht op de douro in Porto. Lieb Management presenteert: 7 magische belevingen in de kerstperiode wereldwijd.


WOW – Openluchtfestival Porto
Wijn, chocolade en ambachtelijke Portugese producten; do we need to say more? In WOW, de nieuwe culturele wijk van Porto, barst vanaf eind november een openluchtfestival los. Tot en met begin januari kun je je hier vermaken tijdens workshops over kerstwijn en chocolade, terwijl je ook nog getrakteerd wordt op Portugese muziek. Verwacht ook een markt met ambachtelijke producten, een gigantische kerstboom met uitzicht op de Douro en de oude stad van Porto. Vervelen kan hier bijna niet. WOW heeft namelijk zeven interactieve musea en twaalf restaurants en bars, waaronder een dessert café. Kou zul je hier ook niet lijden… de temperaturen zijn in de culinaire Portugese stad vrijwel altijd aangenaam.

Royan – 4 kerstmarkten & verse oesters
Royan? Waar ligt dit? Aan de Atlantische Kust Frankrijk! De stad heeft een enorme reputatie wanneer het aankomt op markten. Niet gek dat je hier dan ook 4 kerstmarkten vindt.  Van een authentieke Franse kerstmarkt met reuzenrad tot een pooldorp met het huis van de kerstman, een ijsbaan en een magisch labyrint. Hier beleef je plezier met het hele gezin. Zaterdag 10 december is er ook nog een spectaculair lichtfestival. En Frankrijk zou Frankrijk niet zijn als je op de markten geen delicatessen zou kunnen proeven. Van foie grois, peperkoek, ambachtelijke bonbons tot een schaal met oesters; je bent immers aan de Atlantische Kust Frankrijk.

Ottawa – Skiën & kerstfilmsets bezoeken
Ottawa, de hoofdstad van Canada, is een winter wonderland. Van magische kerstmarkten tot schaatsen op het Rideau kanaal, opwarmen in een spa middenin de bossen en pistes op slechts 20 minuten rijden. Ga je deze winter voor een Canadees avontuur, dan kun je ook in de voetsporen treden van Hollywoodsterren in beroemde kerstfilms. Zo was de ByWard market de filmset van o.a. A Storybook Christmas en het magische kasteel Fairmont Château Laurier Hotel de filmset van Christmas Carousel. Maar ook Glebe, een bruisende buurt voor kerstshoppers, werd gefeatured in o.a. Christmas Jars. Foto’s geschoten op alle kerstfilmsets? Dan is het tijd om de ski’s aan te trekken. Camp Fortune heeft 20 verschillende afdalingen en dat op slechts 20 minuten van Downtown Ottawa.

Texas- Kerstparade & verlichte achtbanen
Arlington, Texas, is gek op kerstmis. Niet gek, want er leven zo’n drie miljoen Texanen met een Duitse afkomst. Hier wordt dan ook ieder jaar een Duitse kerstmarkt georganiseerd. Naast braadworst en glühwein kun je ook genieten van de jaarlijkse ‘Holiday Lights Parade’. Als de zon ondergaat komen de mooiste verlichte creaties voorbij in het centrum van Arlington. Op zoek naar meer actie? Bezoek Six Flags en maak een ritje in de verlichte achtbanen. Tevens zijn er feestelijke shows met dansende rendieren en is er een ‘Merry Marketplace’, waar warme chocolademelk en smores geserveerd worden en je naar beneden kunt glijden vanaf ‘The Frosty Snow Hill’, een heuvel bedekt met echte sneeuw. 

Oman – Kerstcadeaus en vitamine D
Wil jij met een mooie ‘tan’ aan het kerstdiner zitten? Dan is december een uitstekende maand om naar Oman te gaan. Met zo’n 20 – 25 graden is dit de perfecte periode om de vitamine D aan te vullen! Hoewel Kerstmis niet groots gevierd wordt in Oman zorgen veel hotels wel voor feestelijke versiering, waardoor je vast in de stemming kunt komen. En in de zouks vind je de meest kleurrijke en heerlijk geurende souvenirs, die het sowieso goed doen onder de kerstboom. Onze tip: sla Frankicense wierook in. Niet alleen ruikt dit heerlijk, maar Frankicense schijnt ook nog vele gezondheidsvoordelen te hebben, zoals; het versterken van de huid en verhoging van de vitaliteit van het lichaam.

Pittsburgh – De notenkraker & authentieke kunstnijverheid
Pittsburgh, de Verenigde Staten, is de grote verrassing wanneer het aankomt op kerstmarkten wereldwijd. Elk jaar vindt hier van november tot en met begin januari de ‘Peoples Gas Holiday Market’ plaats en deze is zelfs verkozen tot nr. 1 kerstmarkt van de VS door USA Today. In de houten chalets op de Market Square komen wereldwijde ambachtslieden en lokale makers samen om hun producten te presenteren. Van geroosterde kastanjes tot gastronomische fudge en van houten kunst tot handgemaakte fantasiefiguren. Hier scoor je gegarandeerd kerstcadeautjes! Tevens kun je in deze periode in het culturele district terecht voor een prachtige balletvoorstelling, geheel in thema: de Notenkraker.

Franken - Kerstmarkthoppen
In het noorden van Beieren vind je de regio Franken. In de zomer is dit hèt paradijs voor natuurliefhebbers, aangezien je hier waanzinnige hikes kunt maken. In de winter verandert Franken in het paradijs voor kerstmarktliefhebbers. De 15 steden in Franken hebben elk een eigen kerstmarkt. Van exotische kruiden tot glas geblazen kunstwerkjes en de beroemde Nuremberg peperkoek; hier scoor je fantastische cadeaus. Onze tip: ga een aantal dagen ‘kerstmartkhoppen’ in Franken. Zeker op de lijst zetten: de Nuremberg Christkindlesmarkt, met 180 stands, de Altstadt Christmas in Fürth waar je op de markt kunt badderen in een hot tub en de Christkindlesmarkt in Bayreuth, waar je ook een 7 km lange verlichte wandelroute door de stad kunt maken.