13 oktober 2024
Thumbnail voor Van slippers in de bergen tot luxe in de stad: Avila Reizen studiereis naar Marokko

Van slippers in de bergen tot luxe in de stad: Avila Reizen studiereis naar Marokko

Eind augustus vertrok een exclusieve groep van vijf reisprofessionals, onder leiding van Bryan de Rijk van Avila Reizen, naar Marokko. Wat volgde was een reis vol contrasten: van het levendige Marrakesh tot het charmante kustplaatsje Oualidia, en van luxe hotels tot bergdorpen waar de tijd lijkt stil te staan. Reisbizz was erbij om verslag te doen van de reis dwars door het hart van Marokko.

Bij aankomst op de luchthaven van Marrakesh worden we hartelijk ontvangen door gids Hassan, die ons de hele reis zal begeleiden. Na een rit van slechts een half uur arriveren we bij ons eerste verblijf: The Oberoi. Dit hotel herdefinieert luxe en zal ons thuis zijn voor de eerste twee nachten. Overal om ons heen horen we bewonderende kreten terwijl we de prachtige binnenplaats, de uitgestrekte tuin en de sfeervolle vuurpotten buiten zien branden.

De volgende ochtend, na het ontbijt op het terras met uitzicht over de tuin, neemt Hassan ons mee naar het hart van Marrakesh. We beginnen met een wandeling door Parc Lalla Hasna, een mooi aangelegde tuin naast de beroemde Koutoubia-moskee. Dit park biedt rust in de drukte, waar zowel bewoners als toeristen graag ontspannen. De Koutoubia-minaret, één van de meest herkenbare monumenten van Marrakesh, geeft het park een bijzondere sfeer.

Pittige afdaling op hoge hakken
We laten Marrakesh achter ons en vertrekken naar de Midden-Atlas, met onderweg een stop bij de watervallen van Aït Taguella. De frisse lucht en het geluid van het stromende water zorgen ervoor dat het een geliefde stop is voor reizigers die het Atlasgebergte verkennen. Na een lange reisdag komen we aan bij Widiane Suites & Spa dat ligt aan het Bin el Ouidane-meer. Een stuwmeer in de Midden-Atlas dat is omgeven door bergen. Vanuit je kamer lijkt het alsof je naar een schilderij kijkt. Het hotel trekt vooral actieve reizigers aan, voor een kort verblijf die van wandelen en watersporten houden en is zeer geschikt voor incentive reizen.
Vlak voor zonsondergang maken we een boottocht over het meer. Vanaf het hotel is het een pittige afdaling naar het water, waarbij stevige schoenen nodig zijn, komen wij snel achter. Mooi aangekleed op onze hakken maakt het een draak van een aftocht.

We reizen verder van kasbah naar kasbah en eindigen de middag aan de voet van de berg waar Kasbah du Toubkal ligt, onze slaapplaats voor de komende nacht. “Op slippers? Dat kan wel hoor”, zegt Youssef, een ervaren berggids die gewend is aan het beklimmen van bergen van ruim 4000 meter hoogte. We volgen hem op de voet langs een moeilijk begaanbaar pad vol losse stenen, terwijl de lucht zich vult met vocht en dreigend onweer. De koffers verdwijnen op de rug van de ezels, die behoedzaam de weg naar boven afleggen.

Meer lezen over deze bijzondere reis naar Marokko en ben je benieuwd wat de reisprofessionals van het land vinden? Het verslag verschijnt deze week in de printuitgave van Reisbizz Magazine. Binnenkort ploft het magazine op de deurmat van onze Reisbizz Society leden. Nog geen lid? Meld je dan nu aan en ontvang voortaan de printuitgaven thuis.