21 mei 2024
Thumbnail voor ‘Air Belgium schort lijndienst naar Curaçao tijdelijk op’

‘Air Belgium schort lijndienst naar Curaçao tijdelijk op’

CHARLEROI - Air Belgium heeft besloten om de lijndienst naar Curaçao tijdelijk op te schorten, zo meldt het bedrijf aan een lezer. Dat heeft te maken met de situatie op Martinique, waar de vluchten een tussenstop maken. Door het hoge aantal besmettingen is er op het Franse eiland een strenge lockdown ingesteld en worden toeristen verzocht om naar huis te gaan.


Deze site heeft Air Belgium om een officiële bevestiging gevraagd, maar het is het pr-agentschap van Air Belgium nog niet gelukt om in contact te komen met het hoofdkantoor van de Belgische luchtvaartmaatschappij. In de Franstalige krant L’Echo zegt CEO Niky Terzakis dat de situatie op Martinique ook ‘impact’ heeft op de Curaçao-vluchten, zonder in details te treden.

Op de website van Air Belgium zijn tickets naar Curaçao tot 23 oktober niet meer te boeken, maar via Google Flights en andere boekingssites lukt dat nog wel voor de komende weken.

Een lezer van Luchtvaartnieuws stuurde het volgende bericht door van Air Belgium:

Zoals u weet, gaan onze vluchten naar Curaçao via Martinique, waar de sanitaire situatie zeer ernstig is en er zeer beperkende maatregelen zijn genomen. We kunnen om toeristische redenen geen passagiers vervoeren en kunnen daarom onze volgende vluchten naar Martinique en bijgevolg de verlenging naar Curaçao vanaf 20 augustus niet uitvoeren. We betreuren deze situatie ten zeerste en bieden onze excuses aan voor het eventuele ongemak. Als u uw vluchten rechtstreeks op onze website hebt geboekt, nemen we volgende week contact met u op met alle informatie die nodig is om uw reis uit te stellen of een terugbetaling aan te vragen. Als u via een reisbureau of touroperator hebt geboekt, neem dan contact met hen op voor meer informatie. Bedankt voor uw begrip.

Zodra deze site een officiële bevestiging heeft van Air Belgium, wordt dit bericht bijgewerkt.

De Belgische maatschappij vliegt sinds begin juli van Charleroi naar Curaçao. Omdat er nog niet voldoende passagiers zijn voor een rechtstreekse vlucht, wordt er via de Franse Antillen gevlogen.