12 mei 2024
Thumbnail voor Alles wat je moet weten over ‘magisch’ Bonaire volgens Miles Mercera en Marjolein Oleana

Alles wat je moet weten over ‘magisch’ Bonaire volgens Miles Mercera en Marjolein Oleana

SCHIPHOL - Een relaxte eilandsfeer waarbij alles wat langzamer gaat: dat is wat Bonaire typeert. Miles Mercera en Marjolein Oleana van Tourism Corporation Bonaire vertellen in gesprek met Reisbizz Magazine wat ‘hun’ eiland zo mooi maakt.


“Bonaire is een heerlijk rustig en authentiek eiland met een geheel eigen sfeer en schitterende natuur. Het is hier heel knus: er wonen iets meer dan 20.000 mensen. Iedereen kent elkaar en dat schept een warme band", vertelt Miles Mercera. Mercera is sinds 2021 met veel plezier directeur bij Tourism Corporation Bonaire en wordt ook wel de ABC-man genoemd: hij heeft roots op Aruba, Bonaire én Curaçao. Ook heeft hij op alle drie de eilanden gewerkt en gewoond. “Om een idee te krijgen van het eiland is er geen betere manier dan Bonaire zelf te bezoeken en ervaren. Neem vooral je outdoor schoenen en zwemkleding mee, want zowel aan land als in het water is er echt van alles moois in onze natuur te ontdekken. Onze slogan is niet voor niks: It’s in our nature.”

Perfecte dag in Bonaire
Marjolein Oleana vervult de rol van Business Manager bij TCB en heeft haar roots op Bonaire liggen. “Ik ben opgegroeid in een typisch Bonairiaans gezin. Ondanks mijn studiejaren in Nederland is mijn intentie altijd geweest om terug te keren naar mijn geliefde eiland Bonaire.” Sinds januari is ze de contactpersoon voor de Europese markt. “Hierin is mijn voornaamste doel om Bonaire op een prominente manier te presenteren binnen deze markt.” De perfecte dag in Bonaire begint voor Marjolein met een strakblauwe hemel en azuurblauwe zee. "In de middag geniet ik van een heerlijke kom soep uit de lokale keuken. In de namiddag bewonder ik de prachtige zonsondergang, die elke dag uniek is. In de avond eet ik een heerlijk diner in één van de toprestaurants van het eiland. In 2022 is Bonaire namelijk uitgeroepen tot culinaire hoofdstad.”

Het duo beschrijft Bonaire als magisch, een plek die zeker niet mag ontbreken op je bucketlist. Wil jij weten waarom? Lees dan het volledige artikel in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.