7 september 2024
Thumbnail voor Anja Traag viert 40-jarig jubileum bij VX Matador Doetinchem: ‘Kan mij geen leukere baan bedenken’

Anja Traag viert 40-jarig jubileum bij VX Matador Doetinchem: ‘Kan mij geen leukere baan bedenken’

DOETINCHEM - Anja Traag is deze maand veertig jaar in dienst bij VakantieXperts Matador in Doetinchem. Een mooi jubileum wat niet zomaar voorbij mag gaan. “Vroeger leek het mijn leraar Engels al een goed idee om op een reisbureau te werken; kon ik de hele dag kletsen terwijl ik betaald kreeg.” Reisbizz ging met Anja in gesprek over deze mooie mijlpaal.


Wat het werken bij VX Matador zo leuk maakt voor Anja? “Je werkt in een familiebedrijf, er zijn korte lijnen en je doet het echt samen. Soms een dagje extra, net hoe dat in de planning nodig is.” Anja heeft in die veertig jaar wel eens gedacht om ergens anders aan de slag te gaan, maar kon nooit iets bedenken wat leuker zou zijn. “Uiteraard hebben we moeilijke periodes gekend, waarbij vooral de coronaperiode erg lastig was.”

Betaald kletsen
Op de havo leek het haar leraar Engels een goed plan om op een reisbureau aan de slag te gaan. “Kon ik de hele dag kletsen en werd ik er nog voor betaald ook”, lacht Anja. “Mijn eerste keuze was de bibliotheekopleiding, maar daar werd ik afgewezen. Ik schreef me vervolgens in voor de TIO en ben zo in dit prachtige vak terechtgekomen.” Na de TIO ging Anja op 18-jarige leeftijd aan de slag bij Rottink op het hoofdkantoor. “Drie jaar op de treinen/veerdiensten-afdeling en drie jaar op de afdeling groepsreizen.” Anja ging trouwen en verhuisde naar Doetinchem. “Ik ging daar aan het werk bij een overheidsdienst, maar daar kon ik mijn ei niet kwijt. Een oud-collega van Rottink zag een vacature bij VX Matador in Doetinchem en vroeg zich af of dat iets voor mij was. Het antwoord is bekend.”

Het steeds weer aanpassen aan de ontwikkelingen in de branche, is voor Anja de grootste uitdaging geweest in de afgelopen veertig jaar. “Ook het steeds kritischer en mondiger worden van de klanten is een uitdaging. Tegenwoordig hebben mensen weinig geduld, terwijl ook onze branche met een personeelstekort zit. Dat schuurt soms behoorlijk.”

Team met veel ervaring
Eén hoogtepunt kan Anja niet benoemen. “Ik zou de ene na de andere mooie studiereis kunnen noemen, maar ik denk eerder aan de manier hoe we bij VX Matador werken. Er zijn veel collega’s met jarenlange ervaring.” Na het plotselinge overlijden van directeur Huub afgelopen november, bleken de collega’s een sterk team te zijn. “We konden samen door en zijn vrouw Nancy, waar hij de directie van VX Matador mee vormde, kon de tijd nemen om dit verlies te verwerken. Ze hoefde niet aanwezig te zijn, maar alles liep wel door. Dat is iets waar we allemaal hard voor hebben gewerkt, maar ook heel trots op zijn.”

Anja is uitgebreid in het zonnetje gezet om het jubileum te vieren. “Van een ontbijt met collega’s tot een gezellige lunch met twee oud collega’s. Om de dag af te sluiten gingen we bbq’en met het team. Van Nancy mocht ik een mooi cadeau uitzoeken en mijn collega’s hebben me verrast met een cursus numerologie. Daar ben ik erg benieuwd naar.”