15 juli 2024
Thumbnail voor ANVR: Begin volgende week meer informatie over gratis testen

ANVR: Begin volgende week meer informatie over gratis testen

LEUSDEN – Tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag is bevestigd dat het kabinet in juli en augustus gratis testen aanbiedt voor reizigers naar het buitenland. De ANVR liet eerder weten met official test partner Lead Healthcare testen tegen een gereduceerd tarief aan te bieden en gaat in de periode van 1 juli tot en met 31 augustus ook gratis testen aanbieden. Reizigers die getest moeten worden vóór 1 juli en ná 31 augustus komen niet in aanmerking voor een gratis test.


“We zijn inmiddels een aantal weken in gesprek met de overheid over de voorwaarden waaronder gratis testen mogelijk zal worden gemaakt”, zegt Frank Radstake van de ANVR. “Duidelijk is al wel dat alléén testen gratis zullen zijn die via de binnenkort nieuw te lanceren website en het bijbehorende afsprakenportaal zullen worden geboekt.” Volgens de ANVR is het niet verstandig om klanten in de periode van 1 juli tot en met 31 augustus rechtstreeks te verwijzen naar de eigen ANVR official testpartner. “Voor of na die periode kan dat natuurlijk wel.”

De komende dagen geeft de ANVR meer informatie over de precieze website en de werkwijze binnen het portal. “We weten nu dat onze leverancier, Lead Healthcare, ook in het afsprakenportal beschikbaar zal zijn, dus reizigers kunnen gebruik blijven maken van het kwalitatief-goede product dat zij bieden”, aldus Radstake. Tot die tijd is het volgens de ANVR niet handig om klanten te adviseren een betaalde test te boeken bij Lead Healthcare als de testperiode tussen 1 juli en 31 augustus ligt. “Die kosten kan de klant waarschijnlijk niet terugkrijgen.”