21 mei 2024
Thumbnail voor ANWB Reiswijzer up to date voor het winterseizoen

ANWB Reiswijzer up to date voor het winterseizoen

HOOFDDORP - Vanaf vandaag gaat ANWB zich met de Reiswijzer meer concentreren op populaire najaar- en wintervakantiebestemmingen. Ondanks dat er meer gereisd mag worden hebben we nog steeds te maken met toegangseisen en beperkingen. De Reiswijzer zet deze informatie voor de reiziger op een rij.


De herfst- en wintervakantie staat voor de deur. Op anwb.nl/reiswijzer kunnen reizigers zien of zij welkom zijn in het vakantieland van hun keuze én welke maatregelen ter plaatse gelden. Ook is hier informatie te vinden over overnachtingsmogelijkheden, bezienswaardigheden, horeca en skiliften.

Pushbericht
Reizigers kunnen indien gewenst een pushbericht ontvangen via de ANWB Vakantiehulp-app wanneer de situatie ter plaatse verandert. De service geldt voor België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zwitserland en Nederland.

Weer graag naar het buitenland
Sinds de coronapandemie kozen veel Nederlandse vakantiegangers voor een vakantie in eigen land. Nederlandse bestemmingen ontvingen daardoor ruim 50% meer gasten. Uit een recent onderzoek van de ANWB blijkt echter dat 76% van de leden graag weer in het buitenland vakantie wil vieren. Ook willen zij weer net zo vaak op vakantie gaan als voor de uitbraak van corona.