20 juli 2024
Thumbnail voor ANWB trekt stekker uit Fox Verre Reizen, alle merken verder onder één naam

ANWB trekt stekker uit Fox Verre Reizen, alle merken verder onder één naam

HOOFDDORP - De ANWB trekt half juli de stekker uit FOX Verre Reizen. Vrijwel alle reismerken van de ANWB zijn dan verleden tijd. Eerder werd al afscheid genomen van Pharos reizen, ANWB Ledenreizen en ANWB Kampeerreizen.


Dat meldt directeur reizen bij de ANWB Marjon Kaper tegen NU.nl. De ANWB wil hiermee een grote speler worden op het gebied van reizen. “Dan moet je ook als merk zodanig bekend zijn en niet alleen als de organisatie voor files en pechhulp”, aldus Kaper. “Bovendien kon de synergie tussen de verschillende merken ook beter.”

Bijna alle reisactiviteiten worden nu ondergebracht onder de naam ANWB. Alleen Travelhome, aanbieder van campervakanties, blijft onder de eigen naam bestaan. Van oudsher was de ANWB al meer gericht op vakanties. “We waren oorspronkelijk een toeristenbond voor kampeerders”, gaat Kaper verder. “Zodra mensen begonnen met de grens over te gaan, introduceerden wij de reis- en kredietbrief.”

De directeur reizen meldt aan NU.nl dat het ineffiiciënt was, ook op het gebied van IT, om alle verschillende merken te behouden. “Ooit waren er wel zo’n acht touroperators die deel uitmaakten van de ANWB. Een deel daarvan is verkocht en een deel geïntegreerd.” De integratie van FOX Verre Reizen moet als laatste rond half juli worden afgerond.