24 juli 2024
Thumbnail voor A&o breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk

A&o breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk

AMSTERDAM – A&o Hostels heet vanaf juli dit jaar haar gasten ook welkom in Edinburgh. Het is het eerste hostel in het Verenigd Koninkrijk van Europa’s grootste budget hostelketen en biedt 131 kamers met 610 bedden. Het hostel is centraal gelegen in de oude binnenstad van de Schotse hoofdstad in het voormalige Safestay hostel.


Voor oprichter Oliver Winter betekent de aankoop van het voormalige Safestay hostel in meerdere opzichten een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf. "Edinburgh is een fantastische bestemming. We zijn erg blij dat we hier de première in het Verenigd Koninkrijk kunnen vieren met onze veertigste a&o vestiging." Met de opening van dit hostel is de keten in 24 steden en negen Europese landen vertegenwoordigd.

Vorig jaar openden drie nieuwe locaties de deuren in Warschau, Boedapest en Kopenhagen. Het hostel in Edinburgh is de eerste nieuwe aanwinst van a&o dit jaar. De focus ligt steeds meer op het overnemen van bestaande panden, zoals in Glasgow, Londen en Dublin. De opening in Edinburgh geeft volgens Winter een belangrijk signaal af. "Covid-19 heeft ons vertraagd maar niet gestopt. We hebben de tijd gebruikt om ons zoekprofiel voor nieuwe overnames verder aan te scherpen."