14 juli 2024
Thumbnail voor Arjan Dijkshoorn: ‘Ik denk dat ik één van de makkelijkste bazen in de reisbranche ben’

Arjan Dijkshoorn: ‘Ik denk dat ik één van de makkelijkste bazen in de reisbranche ben’

DELFT - Als eigenaar van drie VakantieXperts kantoren in Zuid-Holland heeft Arjan Dijkshoorn inmiddels vijftien personen op de payroll staan. Als ondernemer is voor hem dan ook het allerbelangrijkste dat zijn medewerkers zich goed voelen. “Ik denk dat ik één van de makkelijkste bazen in de reisbranche ben”, vertelt hij in gesprek met Reisbizz Magazine.


Bij Arjan op kantoor zijn er amper regels. “Alles kan en alles mag, dat klopt ja. Ze bepalen zelf de regels. Blijkbaar werkt het, want mensen zijn hier lang in dienst. Alleen al van de DRT-groep heb ik er weer vijf bij. Ze krijgen bij mij alle vrijheid en alles is bespreekbaar. Een dag vrij? Geen probleem, hoeft niet in drievoud en té kort dag is altijd te bespreken.” Arjan staat zelf ook nog wel eens achter de balie om mensen te helpen met een reis. “Af en toe met drukte spring ik bij of als iemand specifiek naar me vraagt. Ik word ook gewoon ingeroosterd hoor, als het vakantietijd is.”

De grote vrijheid die het ondernemerschap hem brengt, vindt Arjan het fijnst. “Maar de druk die erbij komt kijken is ook welkom”, deelt hij. Arjan staat relaxed in het leven en ligt niet ergens snel wakker van. “Ik ben 24/7 met werk bezig, alleen het voelt niet als werk. Zodra het als werk voelt, ga ik stoppen. Noem het gewoon een hobby die - als het goed is - geld oplevert. Daarnaast kom ik op fantastische plekken waar anderen niet komen.”

Russische roulette
De reiswereld is grillig, weet ook Arjan. Telkens gebeurt er weer iets waar je als ondernemer mee moet dealen. “Door het faillissement van D-reizen is er wel het een en ander gebeurd. In de reiswereld is sindsdien de relatie tussen touroperator en reisagent vertroebeld. Wij zijn dan ook blij met de aansluiting bij inkooporganisatie DTA. En dan nu alweer het volgende met die toestanden op Schiphol. Het laatste half jaar werd juist weer megaveel geboekt in onze drie winkels”, vertelt Arjan. Hij is het meest bang dat zijn mensen hun motivatie verliezen door alle perikelen. “Het kostte tijdens corona veel tijd, veel energie en ook geld. En daar gaan we nu dus weer. Het voelt als een soort Russische roulette: welke vluchten gaan eruit? Het geld vind ik oprecht het minst belangrijk. Het gaat mij om het team, onze mensen wil ik behouden. Wil absoluut niet dat ze hierom weggaan en niet meer terugkeren.”

Lees het hele gesprek met Arjan in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.