AMSTERDAM - Met ruim 90 nationaliteiten staat Aruba al sinds jaar en dag bekend als een culturele en culinaire smeltkroes. Naast een scala aan lokale restaurants en verschillende keukens uit heel de wereld, is Aruba de laatste jaren ook een paradijs voor vegetarische en veganistische reizigers. Om dit onder de aandacht te brengen. organiseerde de Aruba Tourism Authority op 7 september een vegetarisch lunch in Amsterdam.
De Arubaanse chef Jacky Lopez kwam voor de lunch naar Nederland om ruim 30 influencers en journalisten een vegetarisch en bijna volledig plantaardig brunchmenu voor te schotelen. Het menu bestond onder andere uit bananenwafels met haver en vers fruit, evenals plantaardige versies van Arubaanse klassiekers zoals de keshi yena en de pastechi. Natuurlijk mocht de kenmerkende cocktail Aruba Ariba niet ontbreken bij het gezellige evenement.
Ware opmars
“Wij positioneren Aruba al jaren als een veelzijdige culinaire bestemming omdat het aanbod op Aruba heel divers is. Van lokale restaurants waar je de locals tegenkomt, tot visrestaurants waar de vis op je bord enkele uren geleden nog uit de zee gehaald is. Inmiddels is de vegetarische en plantaardige keuken ook aan een ware opmars bezig op het eiland en dat stelt ons in staat om aan het grote publiek te laten weten dat je als vegetarische of plantaardige reiziger ook van een heerlijke en vooral volwaardige vakantie op Aruba geniet,” aldus Tirso Tromp, Area Director Europe, Aruba Tourism Authority.