17 april 2024
Thumbnail voor Australië, Spanje, Cyprus en het Verenigd Koninkrijk veranderen inreisregels

Australië, Spanje, Cyprus en het Verenigd Koninkrijk veranderen inreisregels

SCHIPHOL - Met de opkomst van de omikronvariant in ons land veranderen verschillende landen wederom de inreisregels voor Nederlandse reizigers. Australië, Spanje en Cyprus kiezen ervoor om strengere inreisregels in te stellen, terwijl het Verenigd Koninkrijk de regels voor gevaccineerden versoepelt. Voor veel landen wordt Nederland gezien als hoogrisicogebied.


Australië
Het is momenteel niet mogelijk om als toerist Australië in te reizen. Een uitzondering op deze maatregel zijn volledig gevaccineerde Australische staatsburgers, volledig gevaccineerde personen met een geldige Australische permanente verblijfsvergunning, en volledig gevaccineerde personen met bepaalde geldige Australische visa. Nederlanders die niet in het bezit zijn van een Australische permanente verblijfsvergunning kunnen alleen na voorafgaande goedkeuring van de Australische overheid naar Australië reizen. Meer informatie over reizen naar Australië vind je via deze link.

Spanje
Reizigers naar Spanje moeten bij aankomst een vaccinatiebewijs, een testbewijs (Een NAAT(PCR)-test van maximaal 72 uur oud bij aankomst, of een antigeentest van maximaal 48 uur oud bij aankomst), of een herstelbewijs kunnen laten zien. De kleurcode voor het eiland La Palma is gewijzigd van oranje naar geel omdat de lokale autoriteiten op La Palma de uitbarsting van de vulkaan Cumbre Vieja officieel beëindigd hebben verklaard.

Cyprus
Voor Cyprus moeten alle reizigers, gevaccineerd en niet gevaccineerd, een negatieve PCR-test van niet ouder dan 72 uur voor vertrek laten zien. Daarnaast moeten alle reizigers bij aankomst op de luchthavens nog een PCR-test afleggen. Nederland wordt door Cyprus beschouwd als hoogrisicogebied.

Het Verenigd Koninkrijk
Voor volledig gevaccineerde personen geldt er geen quarantaineplicht, wel moeten zij een passenger locator form invullen en een boeking maken voor een PCR-test of antigeentest die op uiterlijk dag twee na aankomst moet plaatsvinden. Niet gevaccineerden moeten bij aankomst een negatieve PCR- of antigeentest kunnen laten zien van maximaal 48 uur oud. Het Verenigd Koninkrijk is op dit moment zeer hoogrisicogebied, wat betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan.