12 juli 2024
Thumbnail voor Avila Reizen gaat samenwerking aan met European Safari Company

Avila Reizen gaat samenwerking aan met European Safari Company

HAARLEM - Avila Reizen gaat samenwerken met de European Safari Company. Tijdens een ESC-safari maken reizigers met Avila Reizen kennis met wilde natuurgebieden en komen ze meer te weten over de uitdagingen van de bestemmingen en wat er ter plaatse wordt gedaan om de lokale bevolking te laten profiteren van de wilde natuur en wildlife, zonder inbreuk daarop te doen.


De European Safari Company staat voor het terugbrengen van wildlife in natuurgebieden in Europa, waarbij de natuur op haar vrije beloop wordt gelaten, terwijl er een waardevolle connectie wordt gemaakt tussen de moderne maatschappij en het welzijn van de natuur.

Volgens Avila Reizen is “het wild” niet alleen in verre bestemmingen te vinden, maar ook in Europa zijn er vele gebieden die over “wonderschone wilde natuur” beschikken. “En net als safarireservaten in Afrika is het van groot belang dat we ook in Europa zorg dragen dat die wilde gebieden behouden en uitgebreid worden”, aldus de reisorganisatie.

Zo organiseert Avila Reizen een reis naar de stad Rome met een safari-avontuur in de Centrale Apennijnen. Tijdens een vijfdaagse ESC-safari zijn reizigers getuige van de “intieme relatie” tussen wilde natuur en lokale gemeenschappen. Ook kom je meer te weten over het belang van het gebruik van ‘natuurcorridors’ om beschermde gebieden met elkaar te vinden, waardoor allerlei diersoorten terugkeren, zoals de Marsicaanse bruine beer.

Avila Reizen biedt rondreizen op maat en themareizen naar zes continenten. Daarnaast zijn zij officieel agent voor National Geographic Expeditions voor reizigers woonachtig in Europa.