18 april 2024
Thumbnail voor Bastiaan Heselhaus (ANWB): Australië en Nieuw-Zeeland zijn echte bucketlist-bestemmingen

Bastiaan Heselhaus (ANWB): Australië en Nieuw-Zeeland zijn echte bucketlist-bestemmingen

DEN HAAG - De vele natuurwonderen met unieke flora en fauna, de wereldse steden en de zeer vriendelijke bevolking maken Australië en Nieuw Zeeland voor Bastiaan Heselhaus , inkoper bij ANWB Reizen, favoriete reisbestemmingen om zelf te bezoeken én om aan te raden aan klanten. Bastiaan werkt al meer dan tien jaar bij de ANWB en doet de inkoop voor de landen. In gesprek met Reisbizz Magazine vertelt Bastiaan over de reizen die de ANWB aanbiedt naar Australië en Nieuw-Zeeland.


In maart 2020 was Bastiaan op inspectiereis in Nieuw-Zeeland toen de hele wereld door corona stil kwam te staan. “Gelukkig kon ik nog net op tijd het land verlaten en een dag na terugkomst in Nederland werd al het vliegverkeer gestaakt. De laatste dagen van mijn inspectiereis waren onwerkelijk: waarin thuis corona de wereld in zijn greep had met lege supermarkt schappen en strikt advies om thuis te werken, was er in Nieuw-Zeeland nog weinig van te merken. Restaurants en musea waren gewoon toegankelijk en corona leek letterlijk en figuurlijk ver weg.”

Inmiddels drie jaar later is er veel gebeurd. “Beide bestemmingen zijn zeer lang gesloten geweest voor (internationaal) toerisme. Pas sinds medio 2022 zijn de bestemmingen weer geopend voor reizigers en wij merken dat de populariteit voor beide landen enorm is. Voor onze doelgroep zijn Australië en Nieuw-Zeeland echt bucketlist-bestemmingen die ze graag willen afvinken. Na ruim twee jaar is het voor velen dus nu tijd om het vliegtuig te pakken en eindelijk deze landen met ANWB te ontdekken.”

Kun je een belangrijk verschil noemen tussen reizen door Australië en Nieuw-Zeeland?
“Australië is een enorm groot land dat qua oppervlakte meer dan 180 keer zo groot is dan Nederland. Grote afstanden overbrug je per vliegtuig en er zijn flinke klimaatverschillen. Je hebt er wereldse steden als Sydney en Melbourne, maar ook ontzettend grote natuurparken waar je wildlife kunt spotten. Denk hierbij aan koala’s, kangoeroes, krokodillen of onderwaterwereld in Great Barrier Reef.

Nieuw-Zeeland is een stuk kleiner (6x Nederland) en heeft een enorme diversiteit aan landschappen op een relatief klein oppervlakte. Zo kun je binnen een dag rijden van tropische stranden terechtkomen bij imposante gletsjers te midden van bergketens. Het natuurschoon in het land is fenomenaal en in circa 3-4 weken kun je het gehele land bezoeken.”

Wil je meer weten over het aanbod van ANWB Reizen in Australië en Nieuw of welke hidden gems Bastiaan tipt? Lees dan het hele interview in de Australië & Nieuw-Zeeland Special van Reisbizz Magazine.