17 mei 2024
Thumbnail voor BBI Travel: chartervluchten met Braathens Regional gaan gewoon door

BBI Travel: chartervluchten met Braathens Regional gaan gewoon door

STOCKHOLM – Het Zweedse Braathens Regional Airlines (BRA) heeft zogeheten Chapter 11-faillissementsbescherming aangevraagd. Alle vluchten gaan gewoon door, zegt het bedrijf. Dat geldt ook voor de chartervluchten van BBI Travel vanaf Groningen Airport Eelde, zo bevestigt directeur Henk van der Kooi.


De onderneming kampt met oplopende kosten en een dalende vraag naar binnenlandse vluchten. De charterdivisie doet het daarentegen goed. Door te reorganiseren hoopt de luchtvaartmaatschappij er financieel rooskleuriger voor te komen te staan.

BBI Travel
Braathens Regional voert vanaf 10 januari elke woensdag vluchten uit van Groningen Airport Eelde naar Scandinavian Mountains Airport. Dat gebeurt in opdracht van touroperator BBI Travel. Directeur Henk van der Kooi laat desgevraagd weten dat ook die vluchten gewoon doorgaan. “We onderhouden nauw contact, en ik heb het volste vertrouwen in onze partner.”

BBI Travel vliegt zowel met Transavia als BRA naar Scandinavië. Door de toevoeging van de Zweedse partner kunnen er komende winter twee vluchten per week worden aangeboden, waarmee de reisorganisatie inspeelt op de vraag naar kortere wintersportvakanties.

De vluchten van BRA worden uitgevoerd met een ATR 72-600. Aan boord van de tweemotorige turboprop is plek voor 72 passagiers.

Eerder kreeg BBI Travel te maken met het faillissement van partner Great Dane Airlines, dat eveneens naar Scandinavië zou vliegen. Dat had echter een andere oorzaak.