20 april 2024
Thumbnail voor Bijzondere mijlpaal Curaçao: dit jaar al half miljoen bezoekers

Bijzondere mijlpaal Curaçao: dit jaar al half miljoen bezoekers

Het eiland Curaçao heeft haar 500.000ste bezoeker van dit jaar mogen verwelkomen. Het Curaçao Tourist Board (CTB) laat dat maandag weten. Het is de eerste keer dat Curaçao in één jaar tijd meer dan een half miljoen bezoekers verwelkomt.


In november liet het CTB al weten weten dat in de eerste tien maanden van 2023 466.834 verblijfsbezoeker zijn geregistreerd. Dat waren er 66.257 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal bezoekers zal voor het eind van dit jaar nog flink oplopen, met de populaire decembermaanden nog voor de boeg.

Stoelcapaciteit
Curaçao Airport ziet deze winter ook een flinke stijging van de stoelcapaciteit. Gemiddeld stijgt die met 21 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat is vooral te danken aan KLM, TUI fly en Corendon Dutch Airlines, die samen goed zijn voor 38 procent van alle reizigers op de Caribische luchthaven.

Ten opzichte van vorig jaar stijgt het aantal beschikbare stoelen vanuit Nederland met 45 procent. Dat is te danken aan het feit dat Corendon Dutch Airlines sinds vorige maand rechtstreeks met een Airbus A350-900 tussen Schiphol en Curaçao vliegt, TUI fly nu twee keer per dag non-stop en KLM in totaal elf keer per week op de route actief is.