18 april 2024
Thumbnail voor Bo van Loon verlaat ANWB Reizen: ‘Het contact met de reisagent ga ik missen’

Bo van Loon verlaat ANWB Reizen: ‘Het contact met de reisagent ga ik missen’

Bo van Loon heeft als Sales & Marketing Representative bij ANWB Reizen de deur achter zich dichtgetrokken. Afgelopen dinsdag was haar laatste werkdag bij het bedrijf en per 1 april start Bo als Account Implementation Executive binnen het Tourist Boards & Partnerships team van TUI. Reisbizz sprak met Bo over haar tijd bij de ANWB.

Tijdens haar studie Tourism Management aan de Breda University voerde Bo haar eindscriptie uit voor ANWB Eropuit. Ze vond het zo’n interessant bedrijf, dat ze er is blijven hangen en uiteindelijk terecht kwam bij ANWB Reizen. “De afgelopen jaren heb ik veel mogen doen. Van marketingprojecten tot het organiseren van events en van studiereizen tot het dagelijks contact met reisagenten. Op deze manier heb ik ook de verschillende aspecten binnen de functie meegemaakt en dit was heel leerzaam.” Naast dat het een leerzame tijd was, heeft Bo het gezellig gehad met het team. “Met name met mijn partner in crime Anja (van Overbeeke, red.).”

Inspringen waar nodig
Samen met Anja van Overbeeke vormde Bo het salesteam-duo binnen ANWB Reizen. “Het fijne hieraan vond ik dat we veel contact hadden over onze werkzaamheden. Op die manier kun je elkaar goed aanvullen en vervangen waar nodig. Daarnaast waren we lekker flexibel en als salesteam konden we inspringen waar nodig, ook als dit zeer last minute was.”

Bo verlaat de reisbranche niet en gaat aan de slag bij TUI. “Hier ga ik me meer richten op marketing. Ik ben altijd al erg leergierig en ambitieus geweest en ik wilde mij graag meer verdiepen in de wereld van partnerships, iets wat ik al op kleine schaal deed bij ANWB. Ik kijk dan ook heel erg uit naar deze nieuwe stap! Overigens is mijn nieuwe functie nog steeds binnen B2B - want dát vind ik toch echt het allerleukste.”

Nieuwe gezichten leren kennen
Wat Bo het meeste gaat missen aan haar tijd bij de ANWB? “Het contact met de reisagenten ga ik natuurlijk missen. Tijdens het dagelijkse contact heb ik het altijd heel fijn gevonden om een ieder te helpen als zij problemen hadden of ze juist tips mee te geven als ze er niet helemaal uitkwamen. Ook tijdens studiereizen en events vond ik het leuk om met hen in contact te komen en ook weer nieuwe gezichten te leren kennen. Dat zal ik altijd koesteren. En natuurlijk ga ik mijn collega's ook missen!”

Het hoogtepunt in haar tijd bij de ANWB, was de studiereis naar de Franse regio Occitanië. “Dat was mijn allereerste studiereis en dat is natuurlijk heel bijzonder. En uiteraard ook de lancering van Fox, waarbij de eerste Vakantiebeurs afgelopen januari vanuit het nieuwe label een dag is die door al het enthousiasme mij altijd zal bijblijven.”