13 mei 2024
Thumbnail voor Bonaire lanceert zesdelige eilandpodcast

Bonaire lanceert zesdelige eilandpodcast

KRALENDIJK - De Tourism Corporation Bonaire (TCB)  heeft een nieuwe podcast gelanceerd. De podcast, waarin zowel eilandbezoekers als lokale bewoners en deskundigen aan het woord komen, is vanaf nu te beluisteren op Spotify. In totaal worden zes afleveringen gemaakt, elk rond een eigen thema.


De eerste aflevering van de Bonaire Podcast heeft als thema ‘natuur’, “een onderwerp dat ons aan het hart gaat”, aldus de makers van de podcast. In de eerste aflevering brengt presentatrice Leonie de Jong, oprichtster van Jouw PodcastMaker en freelance radiomaker bij onder meer de NOS, een bezoek aan het Washington Slagbaai National Park en komt een plaatselijke lora-fluisteraar aan het woord. Verder leren luisteraars meer over de Nature Tag en Bonaire Bond van het eiland.

De thema's van de volgende afleveringen zijn: duiken & snorkelen, cultuur, culinair en Viva la Villa. Hekkensluiter is de aflevering over duurzaamheid op 13 december, waarin onder meer Nicolette Kluijver aan het woord komt over haar inspanningen rondom hergebruik van plastic producten en het schoonhouden van stranden. Natuur en duurzaamheid zijn volgens de makers niet toevallig gekozen. “Het zijn de pilaren waartussen de andere vier afleveringen staan ingepland. Het is een symbolische verwijzing naar de thema’s waar Bonaire het zwaarste op leunt.”

De podcast afleveringen hebben elk een duur van circa 30 minuten en zijn opgenomen in het Nederlands. De Bonaire Podcast is hier te beluisteren.