19 juli 2024
Thumbnail voor Brussels Airlines ‘klaar voor zomerseizoen met 1,2 miljoen reizigers’

Brussels Airlines ‘klaar voor zomerseizoen met 1,2 miljoen reizigers’


Brussels Airlines is naar eigen zeggen klaar voor een drukke zomervakantie. De Lufthansa-dochter verwacht tussen juli en augustus meer dan 1.2 miljoen reizigers te vervoeren.

Om de zomer in goede banen te leiden heeft Brussels Airlines extra personeel aangetrokken en geïnvesteerd in de vloot. De maatschappij heeft twee vliegtuigen meer in de vloot dan tijdens de zomer van een jaar geleden. Daardoor konden Nairobi (Kenia) en Krakau (Polen) aan het netwerk worden toegevoegd.

Brussels laat maandag weten flink te hebben geïnvesteerd in het personeelsbestand. "Om helemaal klaar te zijn voor de zomer hebben we het afgelopen jaar meer dan 180 extra cabinemedewerkers en 64 extra piloten in dienst genomen", aldus de Belgische maatschappij. Daarnaast is nieuw personeel aangetrokken dat op de luchthaven moet zorgen voor een soepele operatie. De teams op Brussels Airport worden tijdens de zomer versterkt met 40 nieuwe check-in medewerkers. Verder zijn er 70 werkstudenten aangenomen die het grondpersoneel gaan assisteren. 

Om ervoor te zorgen dat meer overstappers op het netwerk van Brussels Airlines hun overstap halen zet de maatschappij deze zomer een “pre seating robot” in. Deze tool is door de Lufthansa Group ontwikkeld en wijst stoelen toe op basis van overstaptijden. “Reizigers met weinig tijd tussen twee vluchten kunnen op die manier als eerste uit het vliegtuig stappen en hebben dus een grotere kans om hun connectie te halen”, aldus Brussels Airlines.