24 mei 2024
Thumbnail voor Buro Scanbrit: Scandinavische landen worden steeds populairder

Buro Scanbrit: Scandinavische landen worden steeds populairder

AMSTERDAM - Buro Scanbrit ziet de laatste weken een toenemende vraag naar reizen naar Scandinavische landen. Maar doordat veel Scandinavische landen de afgelopen week op geel of groen zijn gezet, heeft de reisorganisatie het momenteel bijzonder druk.


Met name Denemarken en Zweden zijn populair, maar de specialist op het gebied van reizen naar Scandinavië, Finland, IJsland, Groot-Brittannië, Ierland en Canada, krijgt ook veel lastminute aanvragen naar IJsland en Noorwegen. Volgens Michel Houmes, Manager Retail & New Business bij Buro Scanbrit, was er vóór de pandemie jaarlijks al een toenemende vraag naar Scandinavische bestemmingen. “De landen worden over het algemeen als zeer veilige landen gezien. Er is veel natuur, rust en ruimte en van grote mensenmassa’s is geen sprake.”

Houmes stelt dat het ook een groot voordeel is dat reizigers gemakkelijk zelf met eigen vervoer naar de landen kunnen afreizen, eventueel in combinatie met een ferry overtocht. “Je reist dus in je eigen ‘bubbel’. Het geeft veel consumenten een vrijer en veiliger gevoel dan een vliegreis.” De boekingen voor de zomerperiode zijn vooral lastminute. “Het lijkt er sterk op dat veel consumenten hebben gewacht op aanpassingen van de reisadviezen en het versoepelen van reisrestricties”, aldus Houmes.

Voor de wintervakanties weet de consument Buro Scanbrit ook al te vinden. “Met name Fins Lapland wordt sinds een paar maanden al veel geboekt.”

Noorwegen nog oranje
Dat Noorwegen nog steeds op oranje staat, heeft volgens Houmes te maken met de inreisbeperkingen van het land. Ook blijft Nederland voor Noorwegen nog een hoogrisicogebied. “Dat betekent dat het voor Nederlanders nog erg lastig is om Noorwegen binnen te komen.” Desondanks krijgt Buro Scanbrit op het moment wel nieuwe aanvragen voor Noorwegen binnen. “We hebben uiteraard ook al veel boekingen staan die eerder dit jaar zijn vastgelegd. Hopelijk zijn de Nederlanders snel weer welkom en kunnen we die reizen gewoon weer gaan uitvoeren, zodat onze klanten kunnen genieten van een heerlijke vakantie in het schitterende Noorwegen.”