20 mei 2024
Thumbnail voor BuZa scherpt reisadvies voor Israël aan: ‘ga er niet heen’

BuZa scherpt reisadvies voor Israël aan: ‘ga er niet heen’


Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zondag het reisadvies voor Israël aangescherpt. De kleurcode voor het hele land is nu rood, vanwege de aanvallen die Iran zaterdagnacht uitvoerde. “Reis niet naar Israël. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe”, aldus BuZa.

Iran en bondgenoten in Libanon (Hezbollah) en Jemen (Houthi-rebellen) vuurden tientallen raketten en drones op Israël af. De operatie mislukte, doordat Israël en bondgenoten als de VS en Groot-Brittannië de meeste projectielen neer wisten te schieten.

Door de gespannen situatie in de regio adviseert BuZa sinds zondag om niet naar Israël te reizen en indien mogelijk het land te verlaten. “Gaat u toch naar Israël? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt”, aldus het ministerie.

Zondag werden één KLM-vlucht en een vlucht van El Al geannuleerd. Laatstgenoemde vloog in de avond wel gewoon.

KLM vliegt ook maandag niet naar Tel Aviv, maar de Israëlische maatschappijen Arkia (één keer) en El Al (twee keer) wel. Dinsdag vervalt alleen de easyJet-vlucht: KLM heeft dan wél een vlucht gepland en El Al twee.

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.