5 maart 2024
Thumbnail voor Calamiteit vastgesteld voor Australië en Mauritius door orkanen Belal en Kirrily

Calamiteit vastgesteld voor Australië en Mauritius door orkanen Belal en Kirrily

De Calamiteitencommissie heeft voor zowel Australië als Mauritius een dreigende calamiteit vastgesteld naar aanleiding van een naderende orkaan. Op Mauritius raasde eerder deze maand orkaan Belal over het eiland. Voor de kust van Australië heeft de orkaan Kirrily zich gevormd.

Voor Mauritius is een uitkeringsvatbare situatie van 15 tot en met 17 januari 2024 vastgesteld voor die plaatsen op Mauritius waar aan het fonds deelnemende reisorganisatoren als gevolg van de orkaan niet in staat waren hun verplichtingen uit de reisovereenkomst na te komen. Deze reisorganisatoren kunnen zich melden bij het Calamiteitenfonds. Een belangrijk gevolg van de orkaan was de sluiting van de internationale luchthaven op 15 en 16 januari 2024.

Op 25 januari 2024 is een calamiteit vastgesteld voor die plaatsen in Queensland, Australië, die dreigen te worden getroffen door orkaan Kirrily. Ook hier worden reisorganisatoren, die niet meer in staat waren te voldoen aan de reisovereenkomsten, verzocht zich te melden bij het Calamiteitenfonds.