22 mei 2024
Thumbnail voor Celebrity Cruises vanaf juni van Sint Maarten naar Aruba en Curaçao

Celebrity Cruises vanaf juni van Sint Maarten naar Aruba en Curaçao

SCHIPHOL - Celebrity Cruises heeft zijn langverwachte terugkeer aangekondigd. De Celebrity Millenium heeft het afgelopen jaar een moderniseringsprogramma doorlopen en heeft vanaf 5 juni Sint Maarten als thuishaven. Van daaruit worden cruises georganiseerd naar Aruba, Curaçao, Barbados, Tortola en Saint Lucia.


Vanaf 25 maart kan er geboekt worden voor reisroutes van zeven nachten die tot en met augustus vertrekken naar Caribische eilandbestemmingen. Het schip vaart met gevaccineerde bemanning en is te boeken door gevaccineerde volwassenen en kinderen onder de 18 met een negatieve PCR test uitslag binnen 72 uur voor inscheping.

Economische mijlpaal
"Het ontvangen van Celebrity Cruises hier is een belangrijke economische mijlpaal voor Sint Maarten'', verklaarde minister van Toerisme, Economische Zaken, Transport en Telecommunicatie (TEATT) Ludmila de Weever.

De twee routes die, in eerste instantie, worden aangeboden zijn: Aruba, Curaçao en Barbados en Tortola, Saint Lucia en Barbados. De cruisevakanties beginnen en eindigen in Sint Maarten. Celebrity biedt een scala aan samengestelde excursies voor alle interesses en prijscategorieën in elke haven. Privéreizen en ontdekkingsreizen voor kleine groepen zijn ook beschikbaar voor gasten die de bestemmingen liever alleen met hun familie of reisgenoten willen verkennen.

De Celebrity Millennium heeft, volgens de reder, een van de grootste vernieuwingen in de geschiedenis ondergaan. Het schip beschikt nu over gloednieuwe passagiershutten, fris ingerichte restaurants en lounges; en een opnieuw ontworpen spa. In het exclusieve The Retreat kunnen gasten genieten van een eigen zonneterras en een opnieuw ontworpen lounge met gratis drankjes, gastronomische hapjes, live-entertainment en een 24-uurs butler en conciërgeservice.

 Healthy at Sea
De eerste prioriteit van het bedrijf is de gezondheid en veiligheid van gasten, bemanning en de mensen op de plaatsen die de schepen bezoeken. Celebrity Millennium zal varen met uitgebreide, meerlaagse gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die zijn ontwikkeld met deskundige begeleiding van het Healthy Sail Panel van het moederbedrijf Royal Caribbean Group en het Global Head of Public Health en Chief Medical Officer; en lokale gezondheids- en overheidsinstanties. Deze maatregelen, inclusief vaccinatievereisten, zullen evolueren in overeenstemming met de huidige volksgezondheidsnormen.