13 mei 2024
Thumbnail voor Chantal Wrekenhorst start als ZRA: ‘Soms is het goed om op een punt te komen dat je anders móet’

Chantal Wrekenhorst start als ZRA: ‘Soms is het goed om op een punt te komen dat je anders móet’

APELDOORN - Als startende ZRA zie je soms door de bomen het bos niet meer wat betreft beslissingen die je moet nemen: doe ik het wel, doe ik het niet? Bij welke partij sluit ik me aan? En wat voor soort reizen wil ik verkopen? Chantal Wrekenhorst was jarenlang in dienst bij Travel Impressions, maar moest door het opheffen van de Nederlandse tak plotseling nadenken over haar toekomst. Ze besluit te starten als ZRA bij Personal Touch Travel. “Dit voelt als een warme deken”, vertelt ze in gesprek met Reisbizz.


De 28-jarige Chantal is vanuit haar toeristische opleiding direct aan de slag gegaan in de reisbranche. “Ik ben er nooit meer uitgegaan, omdat hier mijn passie ligt. Tijdens mijn opleiding heb ik een tijdje gewerkt bij een reisorganisatie voor vakantiewoningen in Portugal, Spanje en Griekenland en bij een touroperator voor Scandinavische landen en verre bestemmingen. Hier zat ik op de afdeling Alaska, Canada, Australië , Nieuw-Zeeland en Afrika.” Na haar opleiding gaat ze aan de slag bij een luxe touroperator, waar Chantal na een tijdje toe was aan de volgende stap bij Travel Impressions. “Hier voelde ik me helemaal thuis en heb ik bijna zes jaar met veel plezier gewerkt.”

Chantal werkte als Travel Specialist bij de reisorganisatie. “Samen met het team kregen we alle telefoontjes binnen vanuit Nederlandse reisbureaus, ZRA’s en internationale American Express kantoren.” De aankondiging dat de Nederlandse tak van Travel Impressions ermee stopt, was voor Chantal erg schrikken. “Ik heb met heel veel plezier bij het bedrijf gewerkt en ik had zelf zeker geen plannen om op te stappen. Ik heb er ontzettend veel geleerd en soms is het goed dat je op een punt komt waar je iets ander móet. Door deze situatie start ik voor mezelf, dus ik zie het als iets positiefs.”

Ambitie was er altijd al
Chantal had altijd de ambitie om iets voor zichzelf te gaan doen. Door het plezier bij Travel Impressions vond ze het echter lastig om die stap te nemen. De ontwikkelingen binnen de reisorganisatie zette haar aan het denken. “Ik kwam tot de conclusie dat dit het perfecte moment was om te starten als ZRA. Ik heb heel goed nagedacht over de keuze waarbij ik me aan ging sluiten, omdat er zoveel fijne partijen zijn om mee samen te werken. Personal Touch Travel voelt als een warme deken. Ze begeleiden me goed, het voelt vertrouwd en zij passen het beste bij mij. Ik vind dat het belangrijk is om daarin je eigen gevoel te volgen.”

Een andere reden om voor Personal Touch Travel te kiezen, was voor Chantal de hulp die ze bieden bij het werven van klanten. “Dit is iets wat ik nog niet gewend ben. Zij bieden hier echt fantastische ondersteuning in, dat merk ik nu al. Ik ben gestart met een training, maar ik heb ook al een aantal ervaren ZRA-collega’s die mij willen coachen waar nodig. Dat is heel fijn.”

Luxe segment
Chantal heeft veel ervaring in het luxe segment. Toch gaat ze zich hier niet alleen op focussen. “Wat ik vooral heel belangrijk vind, is dat ik kwalitatief goede reizen boek voor mijn klanten. Voor mij hoeft hieraan niet altijd het stempeltje luxe of 5 sterren gegeven te worden. Soms kan de eigenaar van een boutique hotel met ‘slechts’ 3 sterren meer luxe en service bieden dan je in een 5-sterrenhotel mag verwachten.”

Hoe Chantal zich gaat onderscheiden als ZRA? “In mijn ogen is iedere ZRA uniek: we hebben allemaal andere kennis opgedaan tijdens onze jaren in de branche en we willen natuurlijk allemaal aan de verwachtingen van onze klanten voldoen. Zelf vind ik het belangrijk dat iedere klant mijn persoonlijk aandacht krijgt en dat ik de best passende vakantie uitzoek op basis van de wensen van de klant. Eén ding weet ik wel: ik heb ontzettend veel kennis door mijn jarenlange ervaring binnen de reisbranche en dat kan alleen maar in mijn voordeel én het voordeel van de klant werken”, sluit Chantal af.